2020-01-15 14:05 Daveko marca.com
Hazard: Elismerem, felszedtem pár kilót Nyilatkozatok

Eden Hazard számos embernek szolgáltatott beszédtémát, amikor a nyári szünet után látszólag túlsúlyosan jelenet meg új csapatánál. A belga támadó többet között erről nyilatkozott most.

Kevéssel azután hogy bejelentették, Hazard a Chelsea-t elhagyva a Real Madrid csapatába igazol, a friss szerzemény fizikai állapota körül kétségek merültek fel. “Így volt, nem fogok hazudni” – válaszolt Hazard arra a kérdésre, tényleg plusz kilókkal érkezett-e meg Madridba.

“De ha egyszer nyaralok, akkor nyaralok. Nyáron öt kilót szedtem fel. Olyan típus vagyok, akire a kilók könnyen szaladnak fel, de utána könnyen meg is tudok szabadulni tőlük. Amikor 18 évesen a Lilleben játszottam, 72 vagy 73 kilót nyomtam. Később felszedtem egy kis izmot, aminek köszönhetően 75 kiló lettem, rosszabb napjaimon pedig 77. A nyáron 80 kilóig mentem fel, de 10 nap alatt sikerült újra leadnom a plusz kilókat.”

Átigazolásával végre megvalósult Hazard régi vágya, hogy Zidane kezei alatt játszhasson. Real Madridba történő igazolása pedig 2016 óta folyamatosan foglalkoztatta.

“A játékstílusunk különböző, technikailag pedig jobb volt nálam” – mondta a jelenlegi edzőjével való összehasonlításról. “Ha nézed őt, az az érzésed támad, élvezet számára a futball minden pillanata. A 2016-os Európa Bajnokság alatt felhívott, és azt mondta szeretné, ha csatlakoznék a csapatához. Ezzel bogarat ültetett a fülembe.”

Miután végre Zidane kezei alatt játszhat, Hazard élvezi a közös munkát. “Az edzések mindig labdával zajlanak. Három évet töltöttem olyan olasz edzőkkel, mint Conte vagy Sarri; velük ez a rész kevésbé volt szórakoztató. Visszakaptam valamit, amit szeretek.”

A szélső mindig is lelkesen beszélt a Real Madridba történő távozás lehetőségéről, amiből sosem csinált titkot. “Amikor a kertemben fociztam, úgy csináltam mintha a Realban játszanék. Zidane volt a példaképem. A Bernabéu látványa a tv-n keresztül varázslatos volt, a játékosok habfehér meze pedig tökéletes.”

Teljes menetrend