Fejléc kép
Fórumajánló
Apróért vehetne csatárt Zidane a Lipcséből
2020-01-17 00:13 d.gergo sky.de
Apróért vehetne csatárt Zidane a Lipcséből Átigazolási hírek

Német lapértesülések szerint a Real Madrid nagy üzletet üthet nyélbe, ha csábító ajánlattal tud szolgálni az RB Leipzig csatárának, Timo Wernernek.

Az idei Bundesliga gólkirályi címéért harcoló Timo Werner nyáron hosszabbította meg szerződését a Lipcse egyesületével, a 2019/2020-as szezonban pedig már féltávnál is meggyőző számokat produkál: 25 meccsen 23 gól és 10 gólpassz áll a neve mellett.

A német Sky értesülései szerint hiába az érdeklődés olyan csapatoktól, mint a Liverpool, a Chelsea vagy a Bayern München, a csatár megszerzésére jelenleg a Real Madridnak van a legnagyobb esélye. A 2019 nyarán aláírt új szerződésében a mai piaci viszonylatokat tekintve csak egy jelképes összeg a támadó kivásárlási ára, így hiába köti őt 2023-ig kontraktus az RB Leipzig csapatához, relatíve jó áron meg lehet őt szerezni.

A német sajtóorgánum értesülései szerint a Bundesligában vagy Premier League-ben szereplő csapatok számára ötvenmillió eurós kivásárlási ár lett meghatározva, azonban ha bármelyik másik bajnokságból érdeklődnének iránta, ez az összeg “csak” 30 millió euró.

A Real Madrid keretében ott van a poszton ugyan Karim Benzema és Luka Jovic, de a francia csatár korából fakadóan már nem jelentheti a hosszú távú jövőt a klub számára, Jovic pedig eddig még nem tudott meggyőzően játszani Madridban.

Wernernek a hírek szerint lesz miből csemegéznie, ami a kérőket illeti, egy aktuális nyilatkozatában éppen azt mesélte, hogy a Premier League hozza leginkább lázba – kérdés, hogy egy esetleges ajánlat a Real Madridtól meg tudja-e győzni a 23 éves játékost.

Timo Werner kivásárlási ára a sikerzáradékok nélkül 30 millió euró lenne, azokkal együtt pedig összesen nagyjából 60 millió euróban állhatna meg a játékos vételára a Real Madrid számára. A játékos piaci értéke a KPMG becslése alapján 70 millió euró.

Teljes menetrend