Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-01-17 10:02 e.gergo thetimes.co.uk
Nagy reform érkezhet a Bajnokok Ligájában Bajnokok Ligája

Az UEFA és az Európai Klubok Szövetsége (ECA) közel van a megállapodáshoz a Bajnokok Ligája rendszerének átalakítása kapcsán – a torna több új mérkőzéssel bővülhet.

A brit Times lap értesülései szerint az európai labdarúgóklubok képviseletében fellépő ECA és az UEFA közel van a megállapodáshoz arra, hogy kibővítsék a legrangosabb európai kupasorozat struktúráját 2024-től.

A Times hozzáteszi, hogy a torna új formátuma még nincsen véglegesítve, és lehet, hogy a jelenlegi csoportkörök után bevezetnének egy új fordulót, ahol a csoportok legjobbjai versengenének egymással két újabb nagy csoportra bontva az elődöntőbe jutásért. A javaslatok között szerepelt továbbá, hogy a csoportok létszámát bővítsék négy csapatról hat csapatra.

A mostani hírek egy évvel azután érkeztek, hogy felröppentek a pletykák arról, hogy a klubok titkos tanácskozásokat tartanak egy Európai Szuperliga megrendezéséről, ahol a Bajnokok Ligája elit csapatai játszanának, ez pedig arra ösztönözte az ECA-t és az UEFA-t, hogy olyan megoldások után nézzenek, amivel növelni tudják a Bajnokok Ligájából származó bevételeket.

Az UEFA egyébként épp most adta ki éves riportját a sportág fejlődéséről és jelenlegi helyzetéről, amiből kiderül, hogy az UEFA országok top bajnokságainál jelentősen növekedik a szakadék az elit csapatok és a többiek között. A 712 vizsgált klub által generált bevételek 75 százalékát a legjobb öt bajnokság („big five„) csapatai zsebelik be.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend