2020-01-18 10:56 ___Samy___ marca.com
Az Unionistas elleni mérkőzés a Las Pistasban kerül megrendezésre Spanyol Kupa

Eddig úgy nézett ki, hogy a harmadosztályban szereplő Unionistas nem játszhatja le a kupameccset hazai pályán, de nagyon úgy néz ki, hogy megoldást találtak a problémákra.

Kezdjük az elején. Sorsoltak a Spanyol Kupában, ahol a Real Madrid ellenfele egy harmadosztályú csapat lett, nevezetesen az Unionistas de Salamanca. A kis csapat játékosai majd felrobbantak az örömtől, hogy a Real Madrid ellen léphetnek pályára. Azonban ezután jöttek a gondok.

Az Estadio Las Pistas del Helmantico jelenti a kis csapat számára a hazai pályát, amivel több probléma is volt, hogy itt fogadják a Real Madridot. Egyrészt csak 4000 néző befogadására alkalmas a létesítmény, másrészt pedig a televíziós közvetítés számára megfelelő világítás birtokában sem álltak. Ezt követően pedig, mikor a lehetséges bővítés utáni lehetőségeket vették át, rájöttek, hogy a létesítmény működési engedélye is hiányzik.

Így természetesen mindenki arra gondolt, hogy a közvetlen szomszédságukban lévő stadionba kerül át a találkozó, az Estadio Helmanticóba. Azonban itt is problémákba ütköztek. Habár ez a stadion minden igényt kielégít, de mégis csak a városi rivális, a Salamanca UDS létesítménye. Ráadásul egyik fél sem törekedett arra, hogy itt legyen lejátszva a mérkőzés.

Majd pedig szárnyra kaptak olyan hírek is, melyek szerint Florentino Perez felajánlotta a lehetőséget az Unionistas számára, hogy a Santiago Bernabéuban játsszák le a mérkőzést is, mely bevételének a teljes összege is az Unionistashoz kerülne.

Miguel Angel Sandoval, az Unionistas elnöke ezzel témával kapcsolatban így nyilatkozott: “Az Estadio Helmanico nem opció számunkra. Ha nem játszhatunk a Las Pistasban, inkább elmegyünk a Bernabéuba. 2880 okunk van arra, hogy hazai pályán, a saját közönségünk előtt játsszunk. Tisztában vagyunk vele, hogy így kevesebb pénzt szerzünk, de minket nem érdekel.”

Végül sikerült döntést hozni az ügyben, és az Unionistas hazai pályán, a Las Pistasban játszhatja le a mérkőzését. Azonban a férőhelyek bővítésére nem fog sor kerülni, így tehát 4000 ember követheti élőben a találkozót.

Teljes menetrend