2020-01-18 09:58 ___Samy___ marca.com
Varane: 26 évesen 17 trófea Érdekességek, statisztikák

Raphael Varane annak ellenére, hogy még mindig csak 26 éves, már 17 trófeát zsebelt be karrierje során a Real Madriddal.

A francia középhátvédet a klub 2011-ben szerződtette a Lens-től, 10 millió euró fejében. Ezt követően pedig hamar történelmet írt a Real Madridnál, hiszen ő lett a legfiatalabb játékos, akinek a legtöbb trófea szerepel a neve mellett.

Előtte van még a sorban Karim Benzema, aki 18 címet gyűjtött a klubbal, aztán José Antonio Camacho és Iker Casillas, egyaránt 19-19 serleggel. A keret jelenlegi játékosai közül Sergio Ramos és Marcelo ünnepelhetett a legtöbbször, ugyanis Manolo Sanchis mellett már ők is 21 kupával büszkélkedhetnek. A lista élén talán nem meglepő módon Paco Gento áll, 23-al.

Ezt a számot Varane jó eséllyel megdöntheti, ha még sokáig a klub alkalmazásában marad. Alább fel is soroljuk miket nyert eddig Madridban:

  • Bajnokok Ligája 4x
  • Európai Szuperkupa 3x
  • Klubvilágbajnokság 4x
  • Spanyol bajnoki cím 2x
  • Spanyol Kupa 1x
  • Spanyol Szuperkupa 3x

Ehhez ha még hozzáadjuk a 2018-as világbajnoki címét, akkor eddig összesen 18 trófeánál jár. Sokan már most Paolo Maldinihez hasonlítják, habár az olasz kollégája 2003-ban, 35 évesen szerezte meg negyedik BL győzelmét.

Korábban ugyan voltak problémái a térdével, de kijelenthető, hogy Varane egész madridi karrierje alatt egyenletesen és a legmagasabb szinten teljesít, és ő az egyik legfontosabb fogaskereke Zidane jól működő gépezetének.

Teljes menetrend