Fejléc kép
Fórumajánló
Nacho: “Létfontosságú három pontot szereztünk meg”
2020-01-27 08:07 d.gergo realmadrid.com
Nacho: “Létfontosságú három pontot szereztünk meg” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 21. forduló 2020 JAN 26 (vasárnap) 21:00 Estadio José Zorrilla 0-1

A Real Valladolid elleni győzelem után a csapat egyetlen gólját szerző Nacho, valamint a kapott gól nélkül záró Thibaut Courtois is nyilatkozott.

Nacho

“Nagyon örülök, és nem csak a gólomnak, hanem annak is, hogy a bajnoki címért folytatott verseny szempontjából létfontosságú három pontot szereztünk most meg. A csapat összpontosított, és megszerezte a három pontot, erre is volt szükségünk. A második félidőben sokkal jobbak voltunk a labdával, területeket tudtunk nyitni. Tudtuk előre, hogy milyen nehéz vendégként játszani ebben a stadionban. A helyzetek hiánya ellenére szerintem jól játszottunk. Nem volt sok helyzetünk, de egyet sikerült gólra váltani”.

“Örülünk neki, hogy ismét elsők vagyunk a tabellán. Szükségünk volt ma egy győzelemre, és sok meccs van még hátra a végéig. A mai győzelem fontos volt, mert a riválisaink pontokat veszítettek ebben a fordulóban. Jó szériában van a csapat, és magabiztos vagyok a jövőt illetően”.

Gól
“Furcsa volt, mert nem szoktam felmenni a támadásokkal, de akkor az edző megkért rá. Néha csak azon múlik minden, hogy jókor legyél a jó helyen, ilyen az élet. Az első dolog ami eszembe jutott abban a pillanatban, az az, hogy az edző kért meg rá, hogy menjek fel én is”.

Sok gólszerző a csapaton belül
“Tizennyolc játékos volt eredményes eddig a szezonban, ami pozitív, és azt jelenti, hogy mindannyian koncentrálunk és a támadásokat keressük. Jól is kell védekeznünk, és a csapat ezt is teszi, sok meccset zártunk kapott gól nélkül. A sok gólszerző jót tesz a keretnek”.

Thibaut Courtois

“Saját magunkra kell összpontosítanunk, és nem más csapatokra. Ha ez megvan, akkor jól tudunk játszani. Hosszú a szezon, és lesznek jó és rossz pillanatok is. Most jó sorozatban vagyunk, és a maihoz hasonló meccsek fognak a végén dönteni a bajnoki címről. Összetett mérkőzés volt, de sikerült megnyernünk. Szeretnénk bajnokok lenni, és meg is van bennünk minden, ami ehhez kell. De nem lehet januárban hátradőlni, hosszú a szezon”.

Kobe Bryant
“A bemelegítés után tudtam meg a hírt, nagyon szomorú vagyok miatta, ott volt a kislánya is vele. Imádom a kosárlabdát, és rajta nőttem fel. Nagy kár érte, a családdal vagyunk. A legjobban a győztes mentalitása fogott meg engem benne, minden nap keményen dolgozott és hitt magában. Ezt az örökséget hagyta nagyon sok ember számára, igyekszünk mindig is így emlékezni majd rá”.

Hazard visszatérése
“A felépülésén dolgozik, de nem várhatjuk el tőle, hogy hirtelen már játsszon. Hat napja tért vissza a sérüléséből, de a csapattal még nem edzett együtt. Realistának kell lennünk. Mindannyian várjuk már, hogy újra játszani tudjon, és segítse a csapatot”.

Meccs az Atlético ellen a következő fordulóban
“Kemény mérkőzés lesz. A foci nem áll meg, akkor sem ha épp sok jó dolgot csináltál. A jelen számít mindig. Az Atlético számára egy hét van a felkészülésre, mert a kupában már nem játszanak. Mindent bele fognak adni a Bernabéu stadionban. Ha valaki rosszabb periódusban van, mindig arra törekszik, hogy még keményebben dolgozzon, és az Atlético is ezeket az értékeket képviseli. Egy rangadó lesz, amit mi nagyon jó formában várunk. Ha sikerül azonos intenzitással játszanunk majd, mint ahogyan ők fognak, akkor a szurkolóink támogatásával legyőzhetjük őket. De előtte a Zaragoza elleni kupameccsre kell gondolnunk csak”.

Teljes menetrend