Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Fontos három pontot szereztünk, de még messze a vége”
2020-01-27 07:27 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Fontos három pontot szereztünk, de még messze a vége” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 21. forduló 2020 JAN 26 (vasárnap) 21:00 Estadio José Zorrilla 0-1

A Real Madrid a tabella élén zárta a 21. játéknapot a spanyol bajnokságban, miután Nacho góljával legyőzte a Real Valladolid csapatát. A lefújást követően Zidane így értékelte az este történéseit:

Messze még a bajnokság vége
“Három fontos pontot szereztünk, de ez nem jelent semmit, sok van még hátra a bajnokságból. Nehéz lesz minden csapatnak a torna, ahogyan nekünk is. Örülünk a mai eredménynek, keményen megharcoltunk érte, és erős védekezést mutattunk ma. A második félidőben jobbak voltunk. Három pontot szereztünk egy nehéz helyszínen, megnehezítette az ellenfél a dolgunkat”.

A jó védekezés a kulcs
“Ami a védekezést illeti, szerintem nagyon jól végezzük a munkánkat. Ez az erősségünk, jól védekezünk. Amikor elveszítjük a labdát, rögtön letámadunk, és visszaszerezzük már egészen fent. Ha nem kapunk gólt, akkor jó esélyünk van gólt lőni is. Ez történt ma is”.

Feljavult a játék a végére
“Egy erős csapat ellen játszottunk ma is. Az első félidő bonyolult volt, de a második játékrészben gyorsabbak voltunk, és többet játszottunk a széleken. Sokkal jobban játszottunk. Karim nem szerzett gólt, de majd legközelebb sikerül neki, ebben biztos vagyok”.

A tabella első helyén
“Ez nem változtat semmin. Örülünk a győzelemnek, a kemény munka meghozta végül a gyümölcsét, de tizenhét forduló még hátra van, és ha el akarunk érni valamit a végén, akkor az utolsó pillanatig kell küzdenünk. Ma elsők lettünk a tabellán, de a végsőkig kell harcolnunk. Hosszú az út a spanyol bajnokság végégig”.

Nacho
“Igazi profi, az utánpótlásból érkezett és nagyon jól ismeri ezt a klubot. Mindig elkötelezett a csapat irányába, és amikor be kell szállnia a meccsekbe, akkor nagyon jól teszi azt. Nagyon örülök neki, hogy sikerült gólt szereznie. Nacho egy csapatjátékos, és megmutatta hogy egy védő is képes a gólhelyzetek kialakítására”

Kobe Bryant elhunyt
“Nagyon felzaklató hír volt ez a sport világának számára, sok szeretetet küldünk a családjának. Nem ismertem őt személyesen, de szomorú vagyok a történtek miatt”.

Teljes menetrend