Fejléc kép
Fórumajánló
Courtois: “Idén mindent megnyerhetünk”
2020-01-28 08:51 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Idén mindent megnyerhetünk” Nyilatkozatok

A Real Madrid belga hálóőre a RealMadridTV-nek adott interjút.

“2019 vége óta jó győzelmeink vannak, és kapott gól nélküli meccseink is vannak. A Szuperkupában magabiztosan játszottunk, és végül meg is nyertük a trófeát, és erősebbek lettünk. Nagyon jól megy most a csapatnak, és így is kell folytatnunk”.

“Meg akarok nyerni minden lehetséges trófeát. Idén mindent megnyerhetünk. Az első serlegünk már meg is van a szezonban, és szerdán arra fogunk törekedni, hogy ott lehessünk a Copa del Rey következő fordulójában is. Februárban visszatér majd a Bajnokok Ligája is, és egy top csapat ellen fogunk játszani. Alig várjuk, hogy folytassuk a harcot az összes trófeáért”.

Valóra vált álom
“Az álmom valóra vált, mert itt vagyok a Real Madridban, és két trófeát már nyertem is. Most vezetjük a bajnokságot, ami nagyszerű. Minden nap, amikor megérkezek az edzőközpontba, az jár a fejemben, hogy kemény munkával gyönyörű közös emlékeket érhetünk el”.

Saját jó formája
“Nem mondhatom, hogy én lennék a legjobb. Van pár top szintű kapus, én pedig csak azért harcolok, hogy segítsem a csapatot a győzelmek megszerzésében, legyen szó egy Getafe elleni meccsről, vagy a Szuperkupa döntőjéről. Minden nap keményen dolgozok, ez kell ahhoz, hogy fejlődhessek. Az a legfontosabb, hogy segíthessek a csapatomnak”.

Korai emlékek a Real Madridról
“Emlékszem rá, mikor Iker az első meccseit játszotta a csapatban. Követtem őt már gyermekkoromban is, és miatta néztem egyre többször a Real Madrid meccseit. Édesanyám gyógytornász, és volt egy betege aki folyamatosan járt meccsekre, és hozott nekem zászlót vagy pólót Iker arcával, emiatt pedig méginkább követtem a klubot, és arról álmodoztam, hogy egyszer én is eljuthassak ide”.

Bemutatása a csapatban
“Hihetetlen volt, amikor bemutattak a Real Madrid játékosaként. Élvezed a pillanatot, aztán egyből bele is veted magad az edzésekbe. Nagyszerű volt, hogy ott volt a családom és a közeli baráti köröm is. Ez egy valóra vált álom. Nagyon régóta vágytam erre, és végre összejött”.

Első serlege a klub színeiben
“Különleges volt a Klubvilágbajnokságon szerepelni, mert meg kell nyerni a Bajnokok Ligáját ahhoz, hogy egy csapat bejusson arra a tornára. A Bajnokok Ligáját nekem még meg kell nyernem a csapattal, ez az álmom, és azért jöttem ide, hogy trófeákhoz segítsem a világ legnagyobb klubját. A Klubvilágbajnokság volt az első serlegem a csapatban, de mindannyian többet és többet akarunk”.

Spanyol Szuperkupa
“Felkészültek voltunk, és ez látszott is. Mikor büntetőkre került a sor, nem gondoltam, hogy hős leszek, de jó érzés volt az a párbaj utólag. Sergio és Isco mondták nekem, hogy minden rendben lesz, és ez magabiztosabbá is tett. Egyetlen büntetőt sem hagytunk ki”.

Zidane
“Nagyszerű, hogy ő az edzőnk, mert néztem a játékát, mikor még gyerek voltam, és magasra tette a lécet. Nagyszerű minden nap a társaságában lenni. Szeretnék jól dolgozni, és sokat nyerni vele”.

Hazard
“Vicces srác, folyamatosan mosolyog. Jól kijövök vele, sokat dolgoztunk együtt a belga válogatottban és a Chelsea-ben is. Jó barátok vagyunk, ő egy remek játékos és egy nagyszerű ember. Remélem hamar visszatér a sérüléséből, és segít a csapatnak a győzelmek megszerzésében”.

Kevés kapott gól
“Igyekszem minden lövést megállítani, amit tudok. De nem csak a kapuson és a védőkön múlik ez, mert mindannyiunknak jól kell védekeznie, ha kevesebb gólt akarunk kapni. Ami a Valladolid elleni meccset illeti, ha sikerül kapott gól nélkül játszanunk, akkor egy lőtt gól is elég a győzelemhez”.

Kobe Bryant
“Nem akartam elhinni a hírt, mikor megtudtam. Imádom a kosárlabdát, és akkor kezdtem el követni a sportot mikor Kobe és a Lakers bajnokok voltak. Nagy hatással volt rám. Hitt magában, és győztes mentalitása volt. Mindenki emlékezni fog az értékeire és az örökségére”.

Teljes menetrend