2020-01-29 09:24 Daveko marca.com
Miért nem kellett Eriksen a Real Madridnak? Átigazolási hírek

Miután az Inter csapata 20 millió euróért megszerezte Christian Eriksent, felmerül a kérdés, miért mondtak le a madridiak a dán megszerzéséről?

Eriksent csaknem két éven át hozták szóba a spanyol csapattal, a középpályás pedig végig nyitottnak tűnt a váltásra. A Tottenham és a Real Madrid kétszer ült tárgyalóasztalhoz, a felek pedig közel jutottak az egyezséghez. Ez még azelőtt történt, mielőtt Eriksen nyitottsága a transzferre ismertté vált.

Az viszont egyértelmű volt 2018 nyarán, hogy a Tottenham elnöke, Daniel Levy nem hajlandó Eriksen távozásáról tárgyalni. Pénzügyi követelései irreálisak voltak, a londoni klub még 2019 nyarán is 100 millió euróban határozta meg a játékos árát. A Real Madrid nem ment bele a játékba, és nem kezdett el alkudozni a makacsságáról ismert Levyval. Ehelyett úgy döntöttek, kivárják a megfelelő pillanatot.

A dán szerződése idén nyáron járt volna le, bizonyos körülmények azonban az Interhez történő igazolásához vezettek. Zidane második kinevezése csökkentette Eriksen érkezésének lehetőségét, mivel a francia edző Pogba megszerzését helyezte előtérbe. Zidane emiatt megvétózta Eriksen leigazolását, így viszont végül egyik játékos sem érkezett Madridba a nyár folyamán.

Eriksen a Madridból érkező negatív hírek ellenére is kivárt. Mivel több fordulat nem történt az ügyben, kénytelen volt más ajánlatokat meghallgatni, végül pedig az Inter mellett döntött.

Amellett, hogy Zidane behúzta a kéziféket, Donny Van de Beek berobbanása az Ajaxnál szintén rontotta Eriksen esélyeit. A Real Madrid vezetőségére jobb benyomást tett a holland által mutatott sokoldalú játék.

Teljes menetrend