Fejléc kép
Fórumajánló
A Sociedad lesz a következő ellenfél a Kupában
2020-01-31 18:30 d.gergo realmadrid.com
A Sociedad lesz a következő ellenfél a Kupában Spanyol Kupa
Copa del Rey - Negyeddöntő 2020 FEB 06 (csütörtök) 19:00 Estadio Santiago Bernabéu 3-4

Ma sorsoltak a spanyol labdarúgó szövetség főhadiszállásán, és kiderültek a Copa del Rey negyeddöntőinek párosításai.

A legjobb nyolc csapat közé a Real Madrid mellett bejutott a Bilbao, a Granada, a Mirandes, a Villarreal, a Valencia, a Real Sociedad és a Barcelona is. A Copa del Rey idei negyeddöntőinek párosításai:

  • Real Madrid – Real Sociedad
  • Athletic Bilbao – Barcelona
  • Granada – Valencia
  • Mirandes – Villarreal

A Real Madrid a Santiago Bernabéuban játszik majd a legjobb négy közé jutásért: miután mindkét kihúzott ellenfél ugyanabban a bajnokságban harcol, a nevek kihúzásának sorrendje határozta meg a hazai csapat kilétét.

A Sociedad elleni mérkőzés hivatalos időpontja még nem került kihirdetésre, de jövő héten kedden, szerdán vagy csütörtökön rendezik majd az összecsapást. Az egy mérkőzésen eldőlő negyeddöntőből továbbjutó csapat részt vehet az oda-visszavágós elődöntőkön, aminek első fordulója február 12-én, a második meccse pedig március 4-én lesz. A finálét április 18-án játsszák majd a bejutó csapatok.

Emilio Butragueño

A sorsolás után nyilatkozott a klub intézményes kapcsolatokért felelős igazgatója, illetve korábbi legendás játékosa, Emilio Butragueño is.

A hazai pálya előnye
“Ki kell használnunk a jó formánkat, és boldoggá kell tennünk a szurkolókat. Kilencven perc alatt fog eldőlni, hogy kik lehetnek ott az elődöntőben, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolók remekül helytállnak majd, tudják ők is, hogy milyen fontos ilyenkor a jelenlétük. Reméljük az elődöntő párosításainak sorsolásakor is itt lehetünk majd”.

A Sociedad
“A Real Sociedad egy nagyon nehéz ellenfél lesz, de hazai pályán játszunk majd, és ebből előnyt kell kovácsolnunk. A Sociedad varászlatos szezont tudhat idén a magáénak, és veszélyes ellenfél lesz. Résen kell lennünk. Nagyon jó focit játszanak, és kreatív és közvetlen támadó játékosaik vannak, ami még veszélyesebbé teszi őket”.

A csapat jó formája
“Hetek óta jól teljesít a csapat, minden játékos nagyon jól játszik. Emellett nem szabad elmennünk szó nélkül. Mindannyian tudjuk, hogy remek kerete van a csapatnak, és Zidane bölcsen menedzseli őket. Mindenki segít a csapatnak, és nagy az egység a csapaton belül. Az a titok, hogy egységesen dolgozzunk”.

A feszes versenynaptár
“Ennek nem lesz vége, és fel kell készülnünk pár olyan hétre, ami nagyon sokat ki fog venni belőlünk, és ugyanilyen szinten kell folytatnunk a játékot ettől függetlenül. Minden meccs egy kihívás, minden meccs nehéz. A győzelem megszerzéséért mindig igyekezned kell kihozni magadból a legjobbat. Készen állunk, és izgatottak vagyunk a közelgő meccsek miatt, de tisztában kell lennünk az ezzel járó nehézségekkel is”.

Teljes menetrend