Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-01-31 18:21 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Minden derbi más, remélem nagyszerű meccset látunk majd” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 22. forduló 2020 FEB 01 (szombat) 16:00 Estadio Santiago Bernabéu 1-0

A Real Madrid a spanyol pontvadászat 22. játéknapján a városi rivális Atltéico Madrid csapatát fogadja majd a Santiago Bernabéu stadionban. A szombat délutáni mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor kötelező sajtótájékoztatóját is:

„Különleges meccs lesz, mert ez egy rangadó. Szeretünk hazai pályán játszani, a közönség minden meccsen igyekszik támogatni minket. Szeretnénk, ha most is mögöttünk lennének, és ez biztosan így is lesz. A keret összes tagja összpontosít a munkájára, és csak ez a fontos”.

„Sem az előszezonban játszott meccs, sem a Szuperkupa meccs nem számít most. A holnapi egy másik mérkőzés lesz mindkét csapat számára, nem lehet más összecsapásokkal összehasonlítani. Minden meccset igyekszünk megnyerni, és bár 2012 óta nem nyertünk ellenük a Bernabéuban, holnap esélyünk lesz változtatni ezen. Idegenben nyertünk már ellenük”.

Húsz meccses veretlenségi széria
„Hiszünk abban amit csinálunk, keményen és magabiztosan dolgozunk. A munka a kulcs, ebből születnek a jó dolgok. Holnap ismét bizonyítanunk kell. Nagyon jól dolgozunk, és jó keretem van. Biztosan lesznek nehéz meccseink, de az a kulcs, hogy mindenki keményen dolgozzon. Először is jól kell védekeznünk, aztán ott van bennünk minden adottság, ami a támadások felépítéséhez kell. Háromnaponta kell bizonyítanunk a pályán. Ez a nehéz”.

A keret
„Huszonöt játékosom van, és mindannyian jó formában vannak. Nekem kell kiválasztanom közülük, hogy ki játszhat a meccseken. Az a jó a csapatunkban, hogy mindenki kiveszi a részét a munkából, és bárki is legyen pályán éppen, az igyekszik jól teljesíteni. Számomra ez a legfontosabb dolog. Aztán választanom kell közülük, néhányan pedig ki fognak maradni, és otthon maradnak. Ez a nehéz feladat egy edző számára”.

„Az a fontos, hogy mindenki összpontosít és készen áll a bevetésre. Nem fogom most elmondani, hogy kik játszanak majd holnap. A játékosoknak készen kell állniuk, és ez meg is van. A legjobbak vannak itt nálunk, és mindannyian fontosak a csapat számára. Sok meccsünk van, és ezt a játékosok is tudják”.

Eddigi legjobb keret, amit edzett?
„Mikor játékosként voltam itt, akkor is ilyesmiket kérdeztek tőlem. A Real Madridban mindig a legjobbak szerepelnek, aztán minden időszak más és más”.

Mendy
„Régóta ismerem őt, mert követem a francia bajnokságot is. Nagy benne a versenyszellem, és remek adottságokkal rendelkezik. Szeret versenyezni, szereti a párbajokat, és ezt meg is mutatja. Még csak most érkezett hozzánk, és apró lépésekben kezdi magába szippantani, hogy mit is jelent a Real Madrid játékosának lenni. Szeretne tanulni és fejlődni, és gyorsan be is illeszkedett. Mindig azt mondom neki, hogy a spanyolján javítania kell”.

Hazard felépülése
„Fokozatosan szokik vissza a közös edzésekhez. Az a jó, hogy mindenki szeretne részese lenni a csapat munkájának. Ha egy játékos egészségéről van szó, soha nem fogunk kockáztatni”.

Bale
„Velünk van, és számítani fogok rá. Nem gondolok a lehetséges távozására, mindannyian azért vagyunk itt, hogy játsszunk, és készen kell állnia mindenkinek”.

Brahim és Mariano
„Megvan a keretem, és számítani fogok mindenkire, ez így lesz a végsőkig”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend