2020-02-01 20:06 d.gergo realmadrid.com
Vinicius: “Sikerült megváltoztatnunk a meccs iramát” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 22. forduló 2020 FEB 01 (szombat) 16:00 Estadio Santiago Bernabéu 1-0

Az Atlético Madrid elleni győzelem után Vinicius Jr., Thibaut Courtois és Raphael Varane is nyilatkoztak.

Vinicius Jr.

Megváltozott a meccs tempója
“A második félidőben Lucas és én nagyon jól dolgoztunk, és sikerült megváltoztatnunk a meccs iramát. Egy csapat vagyunk, az edző mindenkire számít, és nagyon jól dolgoztunk ma mindannyian. Nagyon különleges volt megnyerni ezt a derbit”.

Szurkolók
“Folytatni fogom a munkát, ahogyan a többiek is, hogy még több játékpercet kapjak, és még több győzelmet szerezhessek a csapattal. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy támogattak minket, nagyon szerepük volt ezzel a meccsen”.

Thibaut Courtois

Ismét kapott gól nélkül
“Nagyon jó volt a védekezésünk a második félidőben, az elsőben több lehetősége volt az Atléticónak, problémákat tudtak okozni nekünk. Kommunikálnom kell a csapattársaimmal a pályán, beszélnem kell velük, néha üvöltenem is kell a pályán. A végsőkig kivártam a meccsen, hátha lesz még dolgom, de nem volt végül. Nagyon boldog vagyok, hogy kapott gól nélkül zártunk, és hogy nyerni tudtunk”.

Zidane: “Én vagyok a felelős azért, hogy az első félidő olyan volt, amilyen”

A lefújás után Zinedine Zidane is értékelte a mérkőzés eseményeit.

Taktika
“Az edző a második félidőben megváltoztatta a felállásunkat 4-5-1-ről 4-3-3-ra. Az első félidőben is megvolt az elképzelésünk azzal a taktikával, de nem jött ki belőle, amit el akartunk érni. A változtatás a félidőben eredményes volt, nagyobb nyomást tudtunk gyakorolni így az ellenfélre. Nem volt esélyük, nagyon jól védekeztünk. Csak hosszú labdákkal tudtak próbálkozni, de nem tudtak eredményesek lenni. A mi gólunk szép volt”.

A csütörtöki kupameccs
“Továbbra is nyernünk kell a meccseket, a riválisaink is nagyon erősek. Sokan döntetlenre számítottak a mai meccsen, de remek felkészülés a csütörtöki kupameccsre, hogy végül nyerni tudtunk, és gólt sem kaptunk. Így kell folytatnunk, a végsőkig”.

Raphael Varane

Lucas Vázquez becserélése
“Támadóbb szellemben kell játszanunk. Zidane mindenkit felparancsolt, a második félidőben jól teljesítettünk, többet játszottunk a széleken. Sok lehetőség van a kispadunkon, és Lucas ma megdobta a csapat lendületét”.

Fejlődés
“Ez egy folyamat… A szezon eleje kemény volt, de hiszünk a munkánkban, és nem adjuk fel. Fantasztikus csapatunk van, és mindenki kiveszi a részét a munkából. Egy igazi csapat vagyunk”.

Kroos
“Fontos játékos, remek technikával rendelkezik, mindig nyugodt a pályán. Nagyon jól irányítja a játékunkat”.

Videóbíró
“A pályán nem sokat látunk az esetekből. Úgy általában nem vagyok a videóbíró rajongója, megölheti az érzelmeket, és megváltoztatja a bírókat is. Nem nyújt megoldást olyan sok helyzetre, de alkalmazkodnunk kell hozzá”.

Atlético
“Mindig is lesz rivalizálás egy derbihez közeledve, több szenvedély van egy ilyen meccsben. De mindig tisztelnünk kell őket, különösen akkor, ha némelyikükkel játszottál is együtt”.

Teljes menetrend