2020-02-03 20:09 ___Samy___ as.com
Jovic: “Néha látok videókat magamról a YouTube-on, és azt kérdezem, ‘mi történt?'” Nyilatkozatok

A Real Madrid csatára elismerte, hogy csalódott az idei szezonját illetően, de reméli, hogy a következő hetekben sikerül megfordítania a dolgok jelenlegi állását.

Az alábbi interjú Szerbiában készült, aminek a témája az átigazolás óta jelenlévő formája volt. Jovic bevallotta, hogy nem ilyen szezonban reménykedett, mikor aláírt a csapathoz.

Emlékszünk még arra, mikor öt gólt szereztél a Fortuna Düsseldorf ellen. Karriered során melyik volt az a pillanat mikor rájöttél, hogy készen állsz egy nagy csapatban való játékra?

Őszintén megmondom, sosem kételkedtem a képességeimben. Mindig is hittem, hogy megvan a tehetségem a legnagyobb dolgokhoz, mindig hittem benne, hogy én vagyok a legjobb. Csak a lehetőségre vártam. A Benficánál ezt nem kaptam meg, de Frankfurtban igen. És ezt kihasználtam, mert hittem a tehetségemben. A Frankfurtnál az elején nehéz volt, de a legfontosabb dolog, hogy higgy a képességeidben. Néha szerencséd is kell legyen, de boldog vagyok. Örülök annak a lehetőségnek, amit a Frankfurtnál kaptam. Meglátjuk majd mi történik a jövőben.

Melyik volt a kedvenc gólod?

Amire összpontosítani akarok, az a Schalke elleni gólom a Német Kupa elődöntőjében. A Leganés elleni gólra szintén, mert nem mindenki képes gólt szerezni a Real Madridban.

A világ legnagyobb klubja ajánlatot tett érted. Állítólag te akkor olvastad a hírt mikor hazafelé tartottál. Milyen érzés volt, szavakba tudod önteni?

Elmondom neked milyen volt. Kaptam egy telefont az edzőtől, aki elmondta nekem, hogy van egy ajánlatuk a Real Madridtól. Én azt feleltem, hogy kérlek, ne szórakozz velem. Aztán újra elmondta, hogy van egy ajánlat a Real Madridtól, és ő úgy vélte, hogy egy jó ajánlat. Megőrültem, kellett egy néhány nap, hogy elgondolkozzak azon a tényen, hogy a világ legjobb csapata engem szeretne. Ez egy olyan csapat, amit nem tudsz csak úgy visszautasítani. Élted során csak egyszer adódik ilyen lehetőséged. Nem gondolom, hogy hibát követtem volna el.

Tisztában vagy azzal, hogy számos olyan fiatal játékos számára példa vagy, akik szeretnének a helyedben lenni?

Tisztában vagyok ezzel. Van egy negatív légkör, mikor az emberek a Real Madridnál lévő formámról beszélnek, de hiszek benne, hogy meg fogom mutatni nekik, miért is vagyok itt. Azért vagyok itt, mert megvan a képességem és a gyerekek már sok éve felnéznek rám, akiket motiválhatok a mérkőzéseimmel és a góljaimmal.

Aktív vagy a közösségi médiában?

Nem igazán. Csak egy Instagram profilom van. Korábban sokkal aktívabb voltam, de most csak a futballra akarok koncentrálni, és szeretnék ismét formába kerülni, mielőtt túl késő lenne. Az alkalmazkodás egy nagyon nehéz időszakában járok, és még erősebbé kell tennem magam.

Nem zavar mikor az emberek véleményt alkotnak rólad a médiában?

Őszintén szólva, nem. A dolgok, amiket írnak, az ostobaság. A legfontosabb dolog, hogy az emberek, akik ismernek és a barátnőm tudják az igazságot. Nem érdekel az irigy emberek véleménye. De igen, mikor megnyitom az Instagramot, az első dolog, amit látok, azok a hírek a magánéletemről, nem pedig arról, hogy a Real Madrid játékosa vagyok. Szerbiának büszkének kell lennie, hogy van egy Real Madrid játékosuk.

Az első gólod a Leganés ellen szerezted, és gólpasszt adtál a Sevilla ellen Casemirónak. Igazolja-e ez az edző beléd fektetett bizalmát?

Őszintén, nem vagyok boldog ezzel az idénnyel, legalábbis idáig. Először is, mert ettől tudok jobb is lenni. Néha YouTube-on látok videókat a tavalyi idényemről, és azt kérdezem magamtól, hogy ‘mi történt?’ De mindannyian tudjuk, hogy a Real Madrid egy hatalmas klub, és még a tapasztalt játékosoknak is nehéz hozzászokniuk. Még inkább egy 21 évesnek, aki 60 millió euróért érkezett. A nyomás hatalmas. Eddig sikertelenül harcoltam. De remélem megváltozik a helyzet.

Teljes menetrend