2020-02-03 10:39 ___Samy___ marca.com
Mendy, akivel a védelem stabilabb, mint valaha Érdekességek, statisztikák

Nem kérdés, hogy a balbekk poszt eldőlni látszik. Zidane számára most már Mendy az első.

A francia védő az Atletico Madrid elleni városi derbin ismét egy pazar teljesítményt rakott le az asztalra, különösen védekezésben. Emellett pedig támadásban is sokkal jobban ment neki, mint korábban. Többek között ugye ő adta a gólpasszt a meccs egyetlen gólszerzőjének, Karim Benzemának. A hétvégi teljesítmény jól szemlélteti azt, hogy Marcelo miért került partvonalon kívülre.

A védekezésbeli statisztikája a bajnokságban egészen pazar: mikor ő kezdett, a csapat csupán csak 3 (!) gólt kapott 11 meccsen. Kettőt a Villarreal ellen idegenben, egyet pedig a Sociedad ellen. Így tehát a pályán töltött 1003 perce azt jelenti, hogy a csapat 334 percenként kap átlagosan gólt. Ettől jobbat csak a liverpooli Joe Gomez tud felmutatni. Vele a csapata 1007 perc játékidő mellett 2 gólt kapott.

Minden sorozatot figyelembe véve 715 perce kapott gólt legutoljára a csapat Mendyvel a fedélzeten. Ez még december 11-én volt a Club Brugge elleni Bajnokok Ligája találkozón. Összesen 18 meccsen 7 kapott gól, melyek közül ötöt még szeptemberben kapott a csapat.

Az teljesen nyilvánvaló, hogy Marcelo teljesítménye feljavult a tavalyi idényhez képest, de még így sincs sok esélye Mendyvel szemben. Itt pedig nem a nemzetiségre kell gondolni. Zidane mostanában inkább a védelemre helyezi a hangsúlyt, ehhez pedig a francia bekk jelenléte elengedhetetlen.

Ettől függetlenül Marcelo is kap játékidőt, de nem kérdés, hogy Zidane számára most már ki az első számú.

Teljes menetrend