Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-05 13:30 ___Samy___ marca.com
Gregory Dupont: Aki gépekké változtatta a Real Madrid játékosait Egyéb hírek

A tavalyi idény során Zinedine Zidane összerúgta a port Antonio Pintussal, akiben már nem bízott meg, Gregory Dupont pedig ennek az eredményeként került Madridba. A francia erőnléti edző a francia válogatottat hagyta ott a Real Madrid megkeresésére.

Dupont munkája hamar kitűnt a válogatottban; bár nem sokkal a világbajnokság megkezdése előtt csatlakozott a francia szakmai stábhoz, a tornán mégis a későbbi világbajnok csapat volt a legjobb formában erőnlétileg.

Szakmájában ‘A Tudós’ néven ismert, akinek többek között az is a hobbijai közé tartozik, hogy új fajta edzésmódszereket hoz létre. A Real Madrid játékosai egyébként csak McGregornak szólítják.

Szeret a háttérben maradni és szereti elkerülni a médiát, bár nem határolja el magát attól a ténytől, hogy az adatok fontos szerepet játszanak az ő munkájában. Dupont kutatóként tudná jellemezni magát, aki a munkáját tudományos tényekre alapozza.

„Nem tudunk mindent megakadályozni, de elkerülhetjük a hibákat a munka mennyiségének és intenzitásának elemzésével. Így jó eredményeket érhetünk el és a legjobbat hozhatjuk ki a sportolókból”, mondta. „Mindig is szerettem volna a vizsgálatokat a gyakorlatokkal összekapcsolni. Olyan világokat, amelyek 15 évvel ezelőtt még teljesen külön utakon jártak.”

Dupont az UEFA sérülés megelőző csapatának is a tagja, akik a liverpooli Sport és Tudomány Egyetemmel, illetve a francia Sport és Teljesítményügyi Intézettel karöltve dolgoznak.

„Ő a legjobb az egyéni munkában, az atlétikában, a táplálkozásban, mindenben, amit csak láthatatlan munkának hívunk. Minden, ami magában foglalja a megelőzést, az izomnövekedést és az adatok felhasználását.”

Az erőnléti edző elismerte, hogy minden nap reggel 5:30-kor kel, hogy bármilyen időjárási viszonyok között 35-40 kilométert kerékpározzon, ezzel megőrizve az erőnléti állapotát. Ez a fajta elkötelezettség tükröződik abban is, hogy a korábbi terveihez nem ragaszkodva inkább Madridot választotta Zidane hívó szavára.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend