Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Akkor is bízom egy játékosomban, ha éppen nem kap helyet a keretben”
2020-02-05 16:07 Tromposch Ádám realmadrid.com
Zidane: “Akkor is bízom egy játékosomban, ha éppen nem kap helyet a keretben” NyilatkozatokSpanyol Kupa

A Spanyol Kupa negyeddöntőjében csütörtök este a Real Madrid hazai pályán a Real Sociedad csapatát fogadja. A mérkőzés előtt Zidane válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Ez egy döntő, nem negyeddöntő. Koncentrálnunk kell, és az elejétől oda kell figyelnünk. Egy találkozón dől el most minden, és nem fognak semmit könnyen adni nekünk. Remek csapat ellen játszunk, amely jó focit játszik, és holnap is jól akarja tenni a dolgát.”

“Jól vagyunk, boldogok vagyunk, hosszú még a szezon. Még nem nyertünk semmit, így kell tovább folytatnunk. Boldog lehetsz, ha már nyertél valamit, de mi még semmit nem nyertünk. Csak ez a meccs jár az eszemben, és ez mindig így van, csak a következő találkozóval foglalkozunk.”

Fizikálisan jó a csapat

“A jó fizikai állapot a kemény munkának köszönhető. Háromnaponta meccset játszunk, és mindig meg kell mutatnunk, hogy készen állunk, és még többet akarunk.”

Az öltöző kezelése

“Azt kell tennem, amit eddig is. 25 igazán jó játékosom van, és azt szeretném, ha mindannyian játszanának, és adnának valamit ennek a csapatnak. Mindenkinek éreznie kell, hogy fontos, egészen a szezon végéig. Ez a filozófiám, hiszen rengeteg meccsünk van. Az lehetetlen, hogy alig pár játékossal menjen végig a szezon, ráadásul még a nemzeti csapatban is helyt kell állniuk. Fizikálisan elbírják, azonban a komplikáltabb a mentális része a dolgoknak.”

Hazard

“Meglátjátok majd, hogy ott lesz-e a keretben. Örülünk, hogy végre velünk van. Súlyos sérülése volt, nem fogunk kapkodni vele.”

Vinicius Jr.

“Boldog vagyok az összes játékosom miatt. Ő még fiatal, de igazi minőséget képvisel, azonban keményen kell dolgoznia. Örülök neki, és élvezi a bizalmamat. Még akkor is bízom egy játékosomban, ha éppen nem kap helyet a keretben. 25 játékosom van a keretben, de csak 11 lehet a pályán. A sérültek, és azok, akiknek nem jut hely a keretben, mind aggasztanak.”

Csere a derbin

“A játékosok vannak a pályán, ők győznek, ők hoznak változást. Amikor kettős cserét csináltam a derbin, az nem azért volt, mert kiszúrtam magamnak valakit a pályán, egyszerűen ez a munkám. Az első félidő nem alakult úgy, ahogyan azt elképzeltük. A játékosok játszanak, és háromnaponta megmérettetnek. Ez nem könnyű. Ha jól, ha rosszul mennek a dolgok, végül mindig a játékosok oldják azt meg a pályán.”

Varane

“Minden nap, minden edzésen egyre jobb lesz. Ezt folyamatosan bizonyítja, nem hiába 10 éve az öltözőnk tagja. Amikor megérkezett, akkor nem volt nyomás alatt, most pedig láthatjátok milyen fontos játékosunk. Ez pedig egyáltalán nem lep meg.”

Jovic

“Próbálok neki segíteni, hogy otthonosabban érezze magát a csapaton belül. Öt hónapja van itt, nem könnyű számára, de a beilleszkedés az ilyen. Türelem, kemény munka, és még több kemény munka kell.”

Valverde fejlődése

“Mindenben fejlődnie kell még. Még nagyon fiatal, és már most bizonyítja, hogy helye van a csapatban. Ugyanúgy fejlődnie kell, ahogy mindenki másnak, egészen a karrierje végéig. Nagyon jó játékos, és örülünk, hogy itt van nekünk.”

Odegaard

“Kedvelem őt. Nem gondolkodom a jövőn. A mi játékosunk, és örülünk annak, amit mutat a Real Sociedadban. Holnap az ellenfélnél játszik, és mindent megtesz majd a csapatáért. Csak a saját játékunkra kell gondolnunk.”

Sajtókonferenciák

“Ha a csapatomról kérdeztek, akkor mindig válaszolni fogok. Nem készülök a sajtótájékoztatókra. Néha szólnak, hogy felmerülhet egy-egy téma, de általában mindig ugyanolyan.”

Barcelona

“Nem fogok más csapatról beszélni. Ők egy olyan csapat, amely a szezon végéig harcban lesz mindenért. A jók mindig jók maradnak. Semmi előnyünk nem származik abból, ha náluk van valami probléma, mert nincs gyengeségük. Versenyképesek, és jól teszik a dolgukat a szezon végéig. De egy percig sem gondolkodunk ezeken a dolgokon.”

Mbappé

“Nem fogok más csapatokról, játékosokról beszélni, bőven elég nekem a sajátom. Nem azért vagyok itt, hogy mások munkáját véleményezzem. Mindenki végzi a saját dolgát, ahogy én is, az enyémet. Bármi megtörténhet a fociban, hiszen a játékosok nem boldogok, ha lecserélik őket, de ezek teljesen normális történések a pályán. A lehető legjobban fairnek kell lenni, ennyi az egész.”

Teljes menetrend