Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Össze kell szednünk magunkat, és folytatnunk kell a munkát”
2020-02-07 06:57 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Össze kell szednünk magunkat, és folytatnunk kell a munkát” NyilatkozatokSpanyol Kupa
Copa del Rey - Negyeddöntő 2020 FEB 06 (csütörtök) 19:00 Estadio Santiago Bernabéu 3-4

A Real Madrid tegnap este kiesett a Copa del Rey negyeddöntőjében a Real Sociedad ellen. A Real Madrid vezetőedzője így értékelte az eseményeket:

“Nagyon csalódottak vagyunk, mert hazai pályán veszítettünk. Rosszul kezdtük a meccset, és nem akart összejönni, pedig mindent beleadtunk a végsőkig. A második félidő sokkal jobb volt, és még 1-4-nél is hajtottunk a végső sípszóig. Keményen harcoltunk, az ellenfél nagyon jól játszott, nekünk pedig rossz napunk volt, különösen az első félidőben. Nagyon szenvedtünk, és aztán jött pár védekezési hiba is”.

“Szomorú ez a vereség. Ha kikapunk, akkor az azt jelenti, hogy valami félrement. Meg kell vizsgálnunk a meccset. A mai meccsig briliánsan ment a csapatnak, de ma gyenge teljesítményt nyújtottunk. Az ilyesmi megesik, és nem változtat semmit azon, hogy mi vár még ránk. Folytatni fogjuk a munkát, amit eddig csináltunk. Kemény pillanat mos ez, mert nagyon nehéz meccs volt, különösen az első félidőben. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak a támogatásukért, az egész meccsen át a játékosok mögött voltak. A második félidőben nekik köszönhetően teljesítettünk jobban”.

Kiesés
“Fáj. Nem bújhatunk el az igazság elől, senki nem szeret veszíteni. De vasárnap újabb meccsünk lesz, és erre fogunk összpontosítani. Fel kell épülnünk ebből a meccsből, és folytatnunk kell a munkát, nem tehetünk mást. Vége”.

Hasonlóság a Leganés elleni kieséssel két évvel ezelőtt
“Egyáltalán nem hasonlít, két teljesen más meccs, egy másik elleféllel szemben. A Leganés ellen két meccsünk volt, és nagyon rossz játékkal veszítettünk. Ma egy nagyon jó ellenféllel néztünk szembe, ilyen a labdarúgás, el kell fogadnunk, hogy ilyen meccsek is vannak. Össze kell szednünk magunkat, és folytatnunk kell a munkát”.

“A keret mindig készen áll a meccsekre. Együtt vagyunk benne ebben, és mindent összegezve a mai teljesítményünk gyenge volt. Nagyon sok ez a négy kapott gól, és fáj, de ez nem változtat azon, hogy továbbra is rotálni fogjuk a keretet. A játékosok mindig jó teljesítményt nyújtottak, és ezt folytatni is fogják majd. Hiszek ebben a keretben, és most annyit kell tennünk, hogy fel kell állnunk, és keményen kell dolgoznunk, ahogyan eddig is tettük”.

Felállás
“Amikor megnevezem a kezdőcsapatot, akkor tudom, hogy azok a játékosok képesek jól teljesíteni a pályán. Könnyű utólag véleményt formálni róla. Nem gondolnám, hogy rossz kezdőt küldtünk volna fel, egy másik csapat is ott volt a pályán, akik nagyon jól teljesítettek. Ők szerezték meg a meccs első gólját, aztán szenvedtünk. Olyan hibákat követtünk el, amikre általában nem szaladunk rá, de ez nem a kezdőcsapaton múlott. Együtt vagyunk ebben benne, együtt nyerünk és együtt veszítünk”.

Casemiro
“Nem volt bevethető. Mások voltak most pályán, és nem kereshetünk kifogásokat. Mindannyian tudjuk, milyen nagyszerű adottságokkal rendelkezik Casemiro, és hogy mit ad a csapatnak, de ma mások játszottak”.

A videóbíró lassította a meccset
“A játékvezetőnek meg kell várnia a döntést ilyenkor, független attól, hogy mit mondanak neki. Ez nem fog változni”.

A Copa del Rey
“Így mennek a dolgok a fociban. Elveszítettük ezt a kupameccset, és vasárnap újra pályára kell lépnünk. Veszíthettünk volna a bajnokságban is egy meccset, aztán ezen pedig nyerhettünk volna, de nem így alakult. Most már a vasárnapra kell összpontosítanunk, és a bajnokságra”.

Teljes menetrend