2020-02-10 09:45 ___Samy___ as.com
Rodrygo: Egy lépés visszafelé Egyéb hírek

A brazil támadó már zsinórban a második alkalommal maradt ki a bajnoki keretből. 2020-ban tehát egy lépést tett visszafelé, de ettől függetlenül ugyanúgy szerepel Zidane tervei között.

A 2020-as év eddig nem Rodrygo szájíze szerint alakult. Zidane, aki október és december között számos lehetőséget adott neki, most jegeli a brazilt. Ebben a naptári évben a lehetséges játékidő csupán 26%-át kapta meg, ami összesen 166 percet jelent a 630-ból.

Zidane kihagyta Rodrygót az Osasuna elleni keretből, de előtte a városi derbin sem lehetett ott. A brazil természetesen ezzel nem túl elégedett, hiszen a lehető legtöbbet szeretne játszani, ugyanakkor nem is aggódik. Nagyon jól passzol Zidane terveibe, és tisztában van a mester rotációs elképzelésével is. A Sociedad ellen többek között ezért nem volt ott a pályán Courtois, Carvajal, Casemiro, Varane és Mendy.

Kettejük kapcsolata nagyon jó, és ezt erősítette meg a játékos is az ESPN-el készült interjújában: “Ő [Zidane] egy nagyon jó ember. Mindig beszélget velem és tanácsokkal lát el. Be szokott hívni az irodájába, ahol elmondja, hogy mit csináltam rosszul taktikailag és technikailag. És amit játékosként tett, azzal segíteni tud nekem. Nagy segítséget jelent a számomra.”

Rodrygo vasárnapi távolléte megfékezte a fejlődését, de ez nem jelent visszaesést. Mivel nem kapott meghívást a Castilla vasárnapi mérkőzésére sem, ezért nyugodtan kijelenthető, hogy Rodrygo már a felnőtt csapat játékosa.

Teljes menetrend