2020-02-12 10:39 ___Samy___ marca.com
A Marcelo feladat Egyéb hírek

Ferland Mendy kiváló teljesítménye már-már áldás a Real Madrid számára, ugyanakkor Zidane mesternek fejtörést is okoz. A francia kemény feladattal szembesült hiszen valahogy Marcelót is be kell szorítania a képletbe.

Zidane egyik nagy erénye edzőként az az, hogy minden játékosát boldogan tudja tartani még annak ellenére is, hogy keveset játszik, vagy épp nincs formában. Marcelo pedig idén azoknak a táborát erősíti, akik keveset játszanak.

A brazil bekk mindig is hűséges tanítványa volt a francia szakembernek, viszont karrierje egyik legnehezebb időszakán megy keresztül. Marcelo formahanyatlásával Zidane-nak egy nehéz döntést kellett meghoznia, és padra kellett őt tennie Mendy érdekében, aki pazarul futballozik. A francia védő egyébként az első, aki az elmúlt 14 évben komolyabban a padra tudta szorítani a brazil legendát.

Marcelo mindig összeszedte magát az idény végére korábban. Hiába volt ott a csapatban Fabio Coentrao, aki többek között a 2014-es Bl fináléban is a kezdőben kapott helyett, Marcelo megítélése mégis pozitív volt az idény végén. Ez volt az eset Sergio Reguilon esetében is, hiszen Solari a saját nevelésű játékost részesítette előnyben, Zidane visszatérésével pedig ismét a brazil találta magát a kezdőben.

Viszont ugyanez nem mondható el ebben az idényben. Marcelo eddig csak 7 bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget a lehetséges 23-ból, minden sorozatot figyelembe véve ez a szám pedig 15 a 34-ből.

Mendy elé került a sorban a magabiztos és kemény védekezésének köszönhetően még annak ellenére is, hogy kétszer bajlódott már az idény során izomsérüléssel. Marcelóval a védelemben a csapat 16 gólt kapott 15 meccsen, míg Mendyvel csak 11-et 20 találkozón. Ez elég szépen megmutatja a kettejük közötti különbséget.

Mivel a csapat már nem érdekelt a Spanyol Kupában, így Zidane egy roppant nehéz feladat elé néz; úgy kell boldogan tartania Marcelót, hogy tudja, Mendy kihagyhatatlan láncszem.

A francia sárga lapjai miatt máris itt a lehetőség a legenda előtt, hiszen a Levante ellen minden bizonnyal ő fog kezdeni a védelem bal oldalán. Azonban a korábbi évekkel ellentétben ezen a meccsen nagyon oda kell tennie magát Marcelónak, ha szeretne ismét visszakerülni a kezdőcsapatba.

Teljes menetrend