2020-02-12 10:02 ___Samy___ marca.com
A nagy dilemma: Mendynek mikor kellene begyűjtenie az ötödik sárgát? Sérülések, eltiltások

Ferland Mendy az utóbbi időben a Real Madrid első számú balhátvédjévé nőtte ki magát, hiszen a vele felálló védelem sokkal stabilabb, mint mikor Marcelo kezd. Azonban most négy sárga lapja van, és ez nagy fejtörést okoz a klubnál.

Habár a csapat gólt kapott az Osasuna elleni meccsen, ez még mindig csak a nyolcadik, amit a Mendyvel felálló védelem kap ebben az idényben. A francia hátvéd eddig 19 mérkőzésen jutott szóhoz, összesen 1512 percet volt a pályán.

Ennek a fényében talán nem is olyan meglepő, hogy dilemmában vannak a spanyol fővárosban, hiszen március elsején már a Barcelonát kell vendégül látni. Ezt a mérkőzés meg természetesen nem kell bemutatnunk.

Mendy egy sárga lapra van az eltiltástól, így ha ott akar lenni a Barcelona ellen, akkor a Celta ellen kell sárga lapot kapnia. Ez esetben a Levante elleni idegenbeli mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.

Zidane ugyanakkor nem rajong azért, ha egy játékosnak szándékosan kell lapot begyűjtenie, és ez volt a helyzet Casemiro esetében is. Akkor is az El Clásico volt a tét. A brazil középpályás nem harcolta ki az ötödik sárga lapját, így a Valencia ellen Zidane végig a kispadon tartotta, hogy bevethető legyen a Barca ellen.

Ebből kiindulva most is hasonló lesz a forgatókönyv. A hétvégén Mendy fog játszani, a Levante ellen pedig Marcelo. Így nem kell lapot kikényszeríteni, és Mendy ott lehet a katalánok ellen.

Hivatalos közlemény: Hazard 2019.06.07. 22:47
Teljes menetrend