2020-02-12 09:15 ___Samy___ marca.com
Zidane: “Nem normális, hogy Modricnak csak egy spanyol bajnoki címe van”

Zinedine Zidane a visszatérése óta azt hangsúlyozza, hogy a Real Madridnak egyszerűen muszáj több bajnoki címet szereznie.

A 2017/18-as idényben a Barcelona 17 pontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot, a tavalyi idényben pedig a Real Madrid a harmadik helyet szerezte meg, 19 ponttal lemaradva a katalánok mögött.

A játékosok által megnyert bajnoki címek száma

Zidane a visszatérésekor kiemelte, hogy ebben az idényben a csapat prioritása a bajnoki cím megszerzése kell legyen. Beszédében elmondta a játékosoknak és a vezetőknek, hogy a csapatnak mindig harcolnia kell a elsőségért: “Nem normális, hogy például Luka Modric csak egy bajnoki címet nyert itt”, mondta a francia mester.

A horvát középpályás, aki Zidane egyik nagy kedvence, 2012-ben csatlakozott a csapathoz, és az egyetlen bajnoki címét a 2016/17-es idényben gyűjtötte be.

Nincs sikeresebb csapat a spanyol első osztályban, mint a Real Madrid, akik már 33 címet zsebeltek be. Viszont az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a legutóbb 19 kiírásból csak 6-szor sikerült azt megnyerni.

Zidane szerint a 2017-ben megnyert Bajnokok Ligája annak is köszönhető, hogy a csapat magabiztosnak érezte magát amiatt, hogy az utolsó pillanatig harcban voltak a bajnoki elsőségért, amivel az idény végét két nagy trófeával zárhatják le.

A Barca játékosok sikeresebbek

A katalán csapat játékosai összesen 149 címet számlálnak minden frontot figyelembe véve, míg a Real Madrid játékosai “csak” 44-et. Például Marc-Andre ter Stegen és Luis Suarez négyszer nyerte meg a La Ligát 2014-es érkezésük óta. Ez ugyanannyi bajnoki cím, mint amennyi Sergio Ramosnak és Marcelónak van, de előbbi 2005-ben, utóbbi pedig 2006-ban csatlakozott a csapathoz.

A Real Madrid játékosai által megnyert trófeák száma

Teljes menetrend