2020-02-17 07:24 d.gergo realmadrid.com
Hazard: “Jobban ki kellett volna használnunk a helyzeteinket” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 24. forduló 2020 FEB 16 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-2

A Celta Vigo elleni döntetlen után a három hónap kihagyás után visszatérő Eden Hazard, valamint Thibaut Courtois is nyilatkozott.

Eden Hazard

“2-1-es vezetésnél le kellett volna zárnunk a meccset, de nem ez volt az utolsó forduló idén, és még mindig vezetjük a tabellát. Sok van még hátra a szezonból, és tudunk még trófeákért harcolni. Voltak kihagyott helyzeteink, és lehet jobban ki kellett volna használnunk őket, hogy le tudjuk zárni a meccset. De gólokból nincsen hiány nálunk”.

“Örülök a teljesítményemnek, az eredménynek viszont nem. Reméljük, hogy a következő meccseken jobban tudunk majd teljesíteni. Örülök neki, hogy ennyi időt a pályán tudtam már tölteni, de azért végére elfáradtam ennyi kihagyás után”.

Thibaut Courtois

“A Celta egy veszélyes csapat, minőségi támadókkal, és szeretnek játszani. Bonyolult meccs volt, mert a Celta lőtt egy korai gólt nekünk. Jól védekeztek mindannyian, és keresték a kontrázás lehetőségét. A második félidőben intenzívebben kezdtünk, több helyzetünk volt és jöttek a gólok is, de minőségi támadói vannak a Celtának, és ezt meg is mutatták. Két pontot hullajtottunk el ma, és ezek sokat érnek, különösen hazai pályán”.

“A Celta örült a döntetlennek, nekünk pedig ki kell elemeznünk a meccset, hogy lássuk mit csináltuk rosszul, és hogy ki tudjuk ezeket javítani a következő meccsünkig. Ha egy csapat ide érkezik a stadionunkba, akkor jobban védekezik, mélyebben játszik. Nem gyakran jött ki a Celta sem támadni, és úgy általánosságban jól védekeztünk és szervezetten játszottunk. De Denis nagyon jól fordult, és szép passzt adott a végén, Mina pedig kihasználta. Ez a foci. Keserű számunkra ez a döntetlen. Keményen kell dolgoznunk, hogy felkészüljünk a Levante elleni meccsre, amit idegenben játszunk majd. A győzelemért utazunk majd”.

Érzések
“Jól érzem magam, és igyekszem segíteni a csapatot. Nem vagyok boldog, mert két pontot vesztettünk ma, de úgy kell folytatnunk a munkát, ahogyan eddig dolgoztunk. Ebben a szellemben kell folytatnunk, mert jó munkát végzünk. A Levante ellen három pontot kell szereznünk, hogy a tabella első helyén legyünk az El Clásico előtt”.

Kapott gólok
“A fociban vannak szériák, és nem lehet minden hetet kapott gól nélkül zárni . A Celtához hasonló csapatok nagyon jól tudnak játszani, és gólokat lőnek. A kupában például egyetlen meccsen bármi megtörténhet, de a bajnokság nem ilyen. Szerintem nem vagyunk rosszak”.

Hazard
“Formába fog lendülni idővel. A mai meccsen jónak tűnt, jó iramot diktált. Három hónapot hagyott ki, és szükségünk van rá. Nagyon értékes játékos a csapat számára, és remélem a következő meccsen is ugyanilyen jól játszik majd”.

Zidane számít Ramosra 2019.05.27. 08:15
Hivatalos a Celta elleni keret 2020.02.16. 11:51
Teljes menetrend