2020-02-19 11:09 ___Samy___ as.com
Casillas indul a spanyol szövetség elnökválasztásán Egyéb hírek

Csapatunk korábbi, legendás kapusa Twitter fiókján keresztül jelentette be, hogy indulni fog a Spanyol Labdarúgó-szövetség következő elnökválasztásán, és felhagy a profi futballal.

Egy négy részes bejegyzésben Iker Casillas elismerte a korábbi pletykákat: “Igen, indulni fogok a Spanyol Labdarúgó-szövetség következő elnökválasztásán. Együtt a világ legjobb futballjának a szintjére fogjuk emelni a szövetséget: a spanyol futball szintjére.”

A 38 éves kapus döntése egyben azt is jelenti, hogy felhagy a profi futballal, tehát szögre akasztja a kesztyűt 21 éves profi pályafutását követően, és harcba száll a szövetség jelenlegi elnökével, Luis Rubialessel.

Casillas arról is beszámolt, hogy már találkozott az új sportminiszterrel, Irene Lozánóval, hogy hivatalosan is megerősítse a választásokon való részvételét, aminek a pontos dátuma egyelőre még nem ismert.

“Tájékoztattam a klubom, az FC Porto elnökét is a döntésemről, és szeretném felé kifejezni mélységes hálámat. A legnagyobb tisztelettel dolgoztunk a jelölésünkön. Több, mint 23 ezer szavazó vár ránk egy tisztességes és átlátható választáson, és egy 139 fős közgyűlés fogja meghozni a legfontosabb döntést. Köszönöm mindenkinek a támogatását és a jókívánságokat. Csináljuk meg!”

Teljes menetrend