Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-20 18:44 Santavecz Anita managingmadrid.com
Casemiro: „Valverde számomra egy klasszikus 8-as, nem pedig 5-ös” Nyilatkozatok

A Real Madrid középpályása, Carlos Henrique Casemiro a spanyol Libero magazinnak adott interjút, melyben a játékos megosztotta gondolatait Federico Valvedréről is.

Casemiro dicsérte csapattársát és elmagyarázta miért is látja őt sokkal inkább középső középpályásként mint védekező középpályásként.

 „Már mondtam korábban, hogy Valverde a világ egyik legjobb 8-asa lehet akár már két év alatt, de úgy látszik tévedtem, mert nem kellett neki ennyi idő hozzá. Briliáns ebben az idényben és az egyik legjobb játékosunk, aki ezt képes minden nap és minden mérkőzésen bizonyítani.”

Valvedre az idény első felében nyújtott briliáns teljesítménye által nélkülözhetetlen játékos lett Zinedine Zidane számára. Intenzitása és munkája labdával és labda nélkül is rendkívül értékes a Real Madrid számára.

„Amit a legjobban kedvelek benne az az, hogy ő az a személy, aki szeret hallgatni, nagyon nyugodt annak ellenére is, hogy jól játszott azokon a meccseken” – tette hozzá Casemiro.

Casemiro-t, arról kérdezték, hogy el tudná-e képzelni, hogy végül Valvedre a Real Madrid 5-ös mezében játsszon. A brazil középpályás elmagyarázta, hogy mit is lát igazán Fedében.

„Véleményem szerint nem, számomra ő sokkal inkább egy klasszikus 8-as, és nem pedig 5-ös. A lövőképessége, a teljesítménye és a fizikuma képessé teszik arra, hogy egy box-to-box középpályás legyen, ami hihetetlen. Emiatt gondolom, hogy ő 8-as. Ez nem jelenti azt, hogy nem tud védekező középpályásként játszani, mert elég jó ahhoz, hogy bármelyik poszton játszhasson a középpályán, de úgy gondolom, hogy a fő pozíciójának a 8-asnak kéne lennie, ahol a támadásokhoz és a védekezéshez is egyaránt hozzá tudna járulni” – jutott a következtetésre Casemiro.

Valvedre helyettesítette Casemirót, amikor a brazil középpályás nem tudott játszani, és bár az uruguayi játékos védekező középpályásként játszott, az az igazság, hogy a legjobb teljesítményét Toni Kroos mellett nyújtotta.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend