2020-02-20 10:13 Santavecz Anita marca.com
Florentino fiatal csillagai Átigazolási hírekNyilatkozatok

A Flamengótól való átigazolását és keddi bemutatását követően Reinier a legutóbbi tini tehetség, aki a Real Madridhoz csatlakozott.

A 18 éves játékos leigazolása illeszkedik Florentino Pérez jelenlegi átigazolási stratégiájába: megszerezni a világ legjobb fiatal tehetségeit.

Hasonló igazolás volt Marco Asensio, Casemiro, Fede Valverde, Vinicius Junior és Rodrygo Goes, akik már sztárjátékosok a Real Madridnál, és Martin Odegaard, aki kölcsönben van a Real Sociedadnál.

A Real Madrid elnöke nem feledkezett meg a Galaktikusokról sem, gondolhatunk itt Eden Hazard tavaly nyári érkezésére, és már a horizonton van Kylian Mbabbe leigazolása is.

Azonban a jelenlegi piacon a kluboknak nehéz dolga van, ha “kész” szupersztárokat akarnak igazolni, ez az egyik oka, hogy a Real Madrid a fiatal játékosok felé fordult.

Reinier bemutatásakor Pérez így nyilatkozott: “Meg akarjuk építeni a 21. század legjobb stadionját, de eközben felelősségünk az is, hogy fejlődjünk, növekedjünk, és tehetséges játékosokkal alapozzuk meg a jövőt. Nehéz olyan játékost találni, akinek a tehetsége megkérdőjelezhetetlen és aki része tudna lenni a Real Madrid kultúrájának”.

“Ahogy mindenki tudja, egyik fő stratégiánk az a szenvedélyes elhivatottság, hogy megtaláljuk a tehetségeket, bárhol is legyenek.Különleges adottságokkal rendelkező fiatal játékosokat igazolunk, akikben megkérdőjelezhetetlen potenciál van a jövőre nézve. Olyan játékosokat, akik a holnap nagy sztárjai lehetnek.”

Reinier a legújabb gyöngyszeme a projektnek, ami arra törekszik, hogy még több sikertörténetet írjon a klub történelemkönyvébe.

Magabiztosság
A Real Sociedad és a Celta Vigo elleni csalódást jelentő eredmények ellenére Florentino a támogatását fejezte ki Zinadine Zidane és a csapata mellett: “A játékosaink már most legendák és még mindig éhesek a győzelemre. Bennük van az a vágy, ami esszenciális ahhoz, hogy fel tudják venni a Real Madrid mezét minden nap. Mindent meg fognak tenni annak értekében, hogy megszerezzék az idény legnagyobb érdemeit, gondolok itt a spanyol bajnokságra és a Bajnokok ligája győzelemre. Senki nem adja fel.”

Teljes menetrend