2020-02-20 13:13 Daveko as.com
Kérdések Ramos hosszabbítása körül Átigazolási hírek

A Real Madrid csapatkapitánya jelenleg 2021 júniusáig rendelkezik érvényes szerződéssel, így a felek vélhetően hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek.

Ramos szerződéséből alig másfél év van hátra, de a tárgyalások a hosszabbításról még nem kezdődtek meg. A játékos további két évre szeretné elkötelezni magát, a klub azonban nem ezt a megoldást preferálja.

Eltérő nézőpontok
A Real Madrid egyelőre nem tartja prioritásnak az ügyet. Nézőpontjuk szerint Sergio Ramos szerződése lejártakor 35 éves lesz, így jelenleg túl korai állást foglalni a hosszabbítás mellett vagy ellen. Ha a felek sikeresen egyezségre jutnak, a klub megközelítése világos: egyszerre egy év.

Ha az andalúz védő a közeljövőben képes lesz magas szinten teljesíteni, következő szerződése 2022-ig, a Világbajnokság évéig szólna. Jelenleg azonban a Madrid nem tartja kiemelt jelentőségűnek, hogy gyorsan dűlőre vigye a márciusban 34. életévét betöltő Ramos hosszabbítási ügyét. Annak ellenére sem, hogy jelenlegi szerződése alapján 2020 nyarán utolsó szezonját kezdi meg.

Ami Ramost illeti, továbbra is Madridban képzeli el jövőjét, mégpedig minimum két évig. Miután tavaly nyáron véget értek a kapitány Kínába igazolásával kapcsolatos pletykák, a játékos megerősítette, hogy Madridból szeretne visszavonulni. Habár a játékos fontossága és befolyása megkérdőjelezhetetlen az öltözőben, két éves hosszabbítása (2023-ig) ellentmondana a klub hagyományának, miszerint a 32 éves felüli játékosokkal évenként hosszabbítanak szerződést. Az FFP ( Financial Fair Play ) szabályai miatt a klubnak fokozottan kell ügyelnie a játékosok fizetésére. A kapitány jelenleg Gareth Bale mellett a legjobban kereső játékos, hozzávetőleg évi nettó 14 millió euróval.

Ramos ezidáig háromszor hosszabbított a Real Madriddal azóta, hogy 2005 nyarán a Sevilla csapatától 27 millió euróért cserébe a spanyol fővárosba költözött. Első szerződése 8 évre szólt, az első hosszabbítás pedig 2011-ben történt, mely egészen 2017-ig szólt.

2015 nyarán zajlott az első szappanopera, amikor a Manchester United komoly érdeklődést mutatott a játékos leigazolása iránt, akinek hosszabbítása még nem tisztázódott akkor. A Real Madriddal folytatott tárgyalások végül sikeres voltak, Ramos pedig 2020-ig kötelezte el magát. Az egyezséget 2017-ben újabb egy évvel bővítették, habár a felek ezúttal nem tettek hivatalos bejelentést. A szerződés, mely jelenleg is érvényben van, a plusz év mellett anyagilag is kedvezőbb feltételeket biztosít.

Korábbi kapitányok
A közelmúltba tekintve érdekes megvizsgálni, hogy zajlott a korábbi kapitányok távozása. Fernando Hierro, Raúl Gonzalez Blanco és Iker Casillas esete egyaránt viszonyítási alap lehet.

Mint ismert, egyik korábbi madridi ikon sem a klub játékosaként vonult vissza. Hierro 35 évesen távozott az Al-Rayyan csapatába, később pedig a Bolton Wanderersnél fejezte be pályafutását. Raúl 33 évesen hagyta el a Real Madridot, és igazolt a német Schalke együttesébe. Később az Al Sadd, majd az amerikai New York Cosmos játékosa volt. Casillas kapusként viszonylag fiatalon, 34 évesen intett búcsút a Bernabeunak, és csatlakozott a Porto csapatához.

Habár Raúl utolsó szezonjában kiszorult a kezdőből, Casillas és Hierro kezdőtagsága megkérdőjelezhetetlen volt távozásuk előtt. Utóbbi szerződése lejárt, míg Casillassal és Raúllal egyaránt közös megegyezés után szüntették meg az együttműködést.

Teljes menetrend