Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-21 10:10 Daveko marca.com
Casemiro: „Azt akartam, hogy Neymar a Real játékosa legyen” Nyilatkozatok

A Real Madrid brazil középpályása az Onda Ceronak többek között arról beszélt, hogy szívesen játszott volna egy klubcsapatban válogatott csapattársával.

A nyár folyamán ismét felmerült Neymar esetleges Madridba igazolása, amit Casemiro örömmel fogadott volna.

„Azt akartam, hogy a Realba jöjjön. Majdnem minden nap beszélünk, fantasztikus játékos” – mondta Casemiro a vele készített interjú során az Onda Cero munkatársának, Jose Ramon de la Morenanak.

Szintén felmerült a Real Madrid játékosai számára újra és újra visszatérő kérdés: melyik trófeát tartják a legfontosabbnak?

„A bajnokság megmutatja, mennyire vagy kiegyensúlyozott az adott évben. Bajnoki meccsek minden hétvégén vannak, azonban amikor a Bernabéuban felcsendül a Bajnokok Ligája himnusza, a csapat egész más lesz. Számomra a BL prioritást élvez” – ismerte el.

A védekező középpályás pályán betöltött szerepéről is beszélt, ahol számára nem a dicsőség hajszolása az elsődleges cél.

„Számomra a legfontosabb a labda megszerzése, a Bernabéu közönsége pedig ugyanúgy értékeli ezt is. A focit poszttól függetlenül ugyanúgy élvezed, az én feladatom pedig a labdaszerzés. Örömöt jelent számomra, ha megszerzem a labdát és segítem vele a csapattársaimat.”

Az interjú során Casemirót arról is kérdezték, mi volt a kulcsa annak, hogy az elmúlt években a kezdőcsapat nélkülözhetetlen tagjává nőtte ki magát.

„Egy kicsit minden: tehetség, alázat, de mindenek előtt a kemény munka. A munka eredményt hoz, keményen dolgozni pedig az egyik erősségem. Szerintem a keret minden tagja egyaránt fontos. Néhányan többet vagy kevesebbet játszanak, de mindenki fontos.”

Az idei évben az egyik legtöbbet fejlődő játékos a csapatban Fede Valverde. Casemiroval ketten a pályán is remekül megértik egymást.

„Nagyszerű játékos, a jövőben pedig ennél is sokkal jobb lesz. Mindent gyorsan elsajátít, és a legjobb, hogy a Real Madrid játékosa” – mondta nevetve.

Szintén ígéretes tehetség Martin Odegaard, aki jelenleg a Real Sociedad kölcsönjátékosa. Casemiro az ő teljesítményéről is elismerően szólt: „A Real Madrid mindig is bízott benne, jelenleg pedig nagyszerű szezont fut. Gratulálok neki ehhez a remek évhez” – tette hozzá.

A brazil középpályás minden bizonnyal a Real Madrid tavaszi szezonjának egyik kulcsszereplője lesz, mielőtt kezdetét veszi a szokásos nyári körforgás.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend