Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Ramos a vezérünk és játszania kell, senkinek nem érdeke, hogy a padon legyen”
2020-02-21 19:02 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Ramos a vezérünk és játszania kell, senkinek nem érdeke, hogy a padon legyen” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 25. forduló 2020 FEB 22 (szombat) 21:00 Estadi Ciutat de València 1-0

A Levante elleni bajnoki összecsapás előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A Levante erős hazai mérlege
“A Levanténak 29 pontja van most a bajnokságban, és ebből 20-at hazai pályán szereztek. Ez meg is mutatja, hogy milyen meccs vár ránk holnap, kemény lesz. Készen kell állnunk, és jó teljesítményt kell nyújtanunk”.

Mindig a következő meccs a legfontosabb
“Összpontosítanunk kell a mindennapi munka során, és száz százalékot kell beleadnunk, mert ez az egyetlen dolog, amire hatással tudunk lenni. Az egyetlen ami a mi kezünkben van, az az, hogy mennyit adunk bele a pályán. Hogy mi fog történni holnap, azt nem tudhatja senki, én sem. Mint mindig, most is március-április magasságában van az az időszak, amikor mindenért játszanak a csapatok, de nekem még nem jár a fejemben semmi a holnapi meccsen túl. Tényleg”.

Döntő fontosságú szakaszba ért a szezon
“Számunkra csak a mindennapi munka a fontos. Tudjuk, hogy minden nap számít, a jelenről szól minden. A holnapi meccsre összpontosítunk, a Levante ellen játszunk majd, idegenben. Csak ez jár a fejünkben. Tudjuk, hogy a neheze még előttünk van, mert közeleg a szezon döntő szakasza. Tudjuk, hogy miért játszunk, és a pontok megszerzése a tét. Tudjuk azt is, hogy képesek vagyunk még a fejlődésre”.

Ramos szereplése az Olimpián
“Természetesen ha játszani szeretne, akkor támogatni fogom őt. Csodálatos dolog az országod színeiben játszani, és figyelembe véve, hogy milyen játékos ő, és hogy miket ért el, szerintem fantasztikus, hogy menni akar ő is, és játszani akar a válogatottban. Sokat beszélünk a Világbajnokságról vagy az Európa-bajnokságról, de az Olimpián az összes sport képviselteti magát, és ez egy csodálatos élmény. Beszélgettem olyan játékosokkal, akik voltak Olimpián, és mindig azt mesélik, milyen csodálatos volt, szóval megértem, ha egy játékos 34 éves korában szeretne részt venni ebben. Szerettem volna én is menni, de nekem már kicsit késő ehhez”.

A Real Madrid kerete a Levante elleni meccsre

Zinedine Zidane keretet is hirdetett a meccsre.

Ramos alap kezdő?
“Ez egy jó kérdés. Sergio a kapitányunk, a vezérünk, igazi példakép. Sem nekem, sem senki másnak nem érdeke, hogy a padon legyen. Játszania kell, bár nekem kell meghoznom a döntést a csapat összeállításáról. Sergio Ramos a kapitányunk, és nagyon fontos a csapatnak és a szurkolóknak. Mindig velünk van, és én úgy látom, hogy remek formában van. Én is voltam csere korábban, de csak három-négy alkalommal”.

Elvárások a Madrid kispadján
“Minden játékosom fontos. A munkám igazi szenvedély számomra, ezt nem mindenki tudja elmondani magáról. Nagyon sok ember dolgozik úgy, hogy nem szereti azt, amit csinál. Számomra a labdarúgás egy szenvedély, és száz százalékot adok bele minden nap, bár így is követhetek el hibákat néha. Mindent beleadok, mert az egésznek vége lehet akár holnap, különösen a Real Madridban”.

Hazard jól felkészült
“Intenzíven dolgozik a csapattal már két-három hete, dolgozik az erőnlétén, a technikai dolgokon… Készen áll, és szeretne velünk lenni és meccseket játszani a szezon hajrájában. Jól felkészült”.

Beleadni mindent
“Edzőként bele akarok adni mindent, ami tőlem telik, ennyi. Csak ez foglalkoztat. A játékosok számára is az a kulcs, hogy felkészültek legyenek, és beleadjanak száz százalékot, és ezt is teszik”.

Védelem
“Nem aggódok. A kapott gólok csak annyit jelentenek, hogy az utóbbi három meccsen nem voltunk olyan jók. Nem szabad kockáztatnunk, ha a védekezésről van szó, mert amikor nálunk van a labda, akkor nagy erőkkel tudunk kialakítani számtalan helyzetet, amivel árthatunk az ellenfélnek. Fejlődnünk kell. Mikor nincs nálunk a labda, minden játékosnak azon kell dolgoznia, hogy mihamarabb visszaszerezzük. Szerintem minden játékosnak ki kell vennie a részét a védekezésből, és ha elkötelezettek emellett, akkor a többi könnyen jön már magától”.

Rodrygo
“Nem volt a keretben a legutóbbi három meccsen, de tudjuk, hogy létfontosságú játékos a csapat számára, és ha mindenki egészséges, nekem akkor is választanom kell közülük, hogy ki lesz benne a keretben. Tizennyolc éves még csak, de megmutatta, hogy mire képes, és hogy megérdemli a helyét a csapatban. Nehéz a keret összeállítása”

Teljes menetrend