2020-02-25 15:14 Tromposch Ádám realmadrid.com
Ramos: “A Bajnokok Ligája különleges a játékosok és a szurkolók számára is” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Manchester City elleni BL-nyolcaddöntő első felvonása előtt a csapatkapitány, Sergio Ramos beszélt a játékosok előtt tornyosuló kihívásokról.

“A Bajnokok Ligája mindig is különleges sorozat volt számunkra. Ez a himnusz a játékosoknak és a szurkolóknak is nagyon sokat jelent, extra motivációt jelent számunkra. Nem a véletlen műve, hogy ilyen a statisztikánk ebben a sorozatban. Nehéz szavakban leírni, igazán kiváltságosnak érzem magam, hogy ilyen összecsapásokon vehetek részt, hiszen hatalmas élmény, motiváció és izgalom. Az öltözőt és a játékosokat ismerve, amikor meghalljuk ezt a himnuszt, akkor mindannyian arra gondolunk, hogy tovább kell jutnunk.”

“Megpróbáljuk magunk mögött hagyni az elmúlt meccsek történéseit, hiszen azok egyáltalán nem voltak jók. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy a City vagy éppen mi, milyen formát mutattunk az elmúlt találkozókon. A morál rendben van, és ezt megpróbáljuk megmutatni a pályán is. Tudjuk, hogy nagyon kemény meccs vár ránk, egy igazán nehéz ellenfél ellen. Különleges nap lesz a holnapi.”

“A nap végén csak az eredmény számít. A csapat nem változott, elveszítettünk pár meccset akkor, amikor jól játszottunk, legutóbb a Levante ellen. Sok mindent jól csináltunk, de elől szenvedtünk egy kicsit, ennek pedig megfizeted az árát a fociban. A csapat azonban keményen dolgozik, hogy elérhesse a célját. Jó úton járunk. Könnyű persze beszélni amikor nem jönnek az eredmények, de mi inkább a pályán szeretnénk bizonyítani.”

“Itt a lehetőség egy lépést tenni előre. Egy győzelemmel le tehetjük a névjegyünket. Nem sajnáltathatjuk magunkat, nincs erre időnk, dolgoznunk kell, olyan éhesen, ahogy eddig is tettük. Az eredmények jönni fognak, ha ezzel a mentalitással készülsz az előtted álló kihívásokra.”

“A gólok hiányáról eddig senki sem beszélt, de most olyan szakaszban vagyunk, amikor ez előjött. Persze tiszteljük mindenki véleményét. A támadók nem találtak be, azonban a hátrébb lévő sorokból igen. Nem érzem szerencsésnek, hogy éppen most beszéljünk a gólok hiányáról, amikor egy-két rosszabb eredmény becsúszott. A csapat sok mindent jól csinál, és nem tudom, hogy a gólokkal lesznek-e problémáink. Remélem nem így lesz, mert a szezon során eddig sem volt igazán.”

Teljes menetrend