Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-26 11:45 Santavecz Anita marca.com
Déjà vu: Egy hét, amikor minden eldől Bajnokok LigájaSpanyol Bajnokság

A Real Madrid olyan hét elé néz, amely az egész további szezonra nézve meghatározó lehet. A Levante elleni vereség után a két nehéz mérkőzés áll a blancók előtt: egy a Manchester City, egy pedig a Barcelona ellen.

Hasonló szituációval egy évvel ezelőtt kellett szembenéznie a csapatnak, amikor Santiago Solari vezetése alatt a Real Madrid három mérkőzés alatt három különböző tornától búcsúzott el.

Először jött a Barcelona elleni vereség a Copa del Rey-ben, amit a spanyol bajnoki cím elúszása követett ugyanattól az ellenféltől, mielőtt kikaptak az Ajax csapatától a Bajnokok Ligájában – ráadásul ezeket a vereségeket mind otthon, a Santiago Bernabeuban szenvedte el a Real Madrid.Egy hét alatt három tornán vesztette el az esélyt a Real Madrid, ráadásul hazai pályán, Solari ezek után csupán egy meccsig húzta, megadva ezzel az esélyt Zidane visszatérésére.

Most, hogy a Real Madrid már elbúcsúzott a Copa Del Rey-től, Zidane csapatának sorsa öt napba sűrítve fog eldőlni a Bajnokok Ligájára és a spanyol bajnokságra nézve. A blancók most bizonytalan helyzetben vannak, hiszen 5 pontot hullajtottak el a legutóbbi két mérkőzésükön a Celta Vigo és a Levante ellen, ami azt eredményezte, hogy mostanra két ponttal vannak lemaradva a Barcelona mögött és a második helyet foglalják el a tabellán az ősi rivális mögött.

A vasárnapi El Clásicón való vereség tovább növelné a két csapat közti szakadékot a tabellán, amelynek leküzdésére csupán tizenkét fordulója maradna a Madridnak. Zidane-ék azonban tudják, hogy a Manchester City elleni Bajnokok Ligája mérkőzés nagy lökést tudna adni a csapatnak. A következő hét nap fantasztikus vagy tragikus lesz.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend