Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-26 10:37 Tromposch Ádám marca.com,mancity.com
Guardiola: „A Bajnokok Ligája királyával nézünk szembe” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője elismerően nyilatkozott a Real Madridról és Zidane-ról is.

„Tudom, hogy ez egy nagy lehetőség előttünk, a sorozat királyával nézünk szembe. Tudjuk, hogy hatalmas kihívás vár ránk. A sorozatos címek tökéletesen mutatják, hogy mekkora csapat ellen játszunk, és azt, hogy mennyire jók. A Real Madrid a legjobb ebben a sorozatban, hatalmas kihívás számunkra.”

„Nagyon várjuk már a mérkőzést ellenük, szeretnénk győzni, és megmutatni, hogy mire vagyunk képesek ebben a sorozatban. Lehetetlen a pályán kívül versenyezni a Real Madriddal a történelme miatt, de a pályán megpróbáljuk legyőzni őket.”

„Nagy megtiszteltetés volt, amikor Zidane meglátogatott minket Münchenben, amikor még készült az edzői pályafutására. A világ valaha volt egyik legjobbja jött el hozzánk, és nagyon szívesen láttuk őt. Azóta tökéletesen bizonyította, hogy lehet rá számítani ebben a szakmában is. Igazán jól képviseli a szakmánkat.”

„Nagyon jó a futballnak, hogy Zidane edzőként is sikereket ér el. Hallottam, hogy azt mondta, én vagyok a legjobb, ezt köszönöm neki, nem akarok vele vitatkozni, de nem én vagyok az, a játékosoknak köszönhetek mindent, ők mutatják meg minden héten, hogy mit tudnak a pályán.”

„Amit Zidane az európai porondon tett, az megismételhetetlen. Ez is bizonyítja, hogy milyen nagyszerű csapata van. Minden játékos, aki náluk játszik tudja, hogy meg kell nyernie a BL-t.”

„Mindig nagy öröm visszatérni ebbe a stadionba, hiszen ez az egyik legjobb helyszín a világon. Nagy megtiszteltetés, amit ki kell élveznünk. Sokszor veszítettem itt játékosként. A legjobb emlékem a 2009-es bajnoki cím, nem a 6:2 miatt, hanem mert megnyertük a ligát.”

„Sterling készen áll a játékra. Az alapvető fizikai állapota, a regenerációja egészen elképesztő. Már korábban a West Ham ellen, és a Leicester ellen is játszani akart. Azonban a doktorok azt mondták, hogy legyünk most óvatosabbak, az izomsérülések mindig legalább három hét felépülési időt, vagy egy hónapot igényelnek, de ő már 15 nap elteltével játszani akart.”

„Jól kell majd játszanunk, ez elsődleges. Erősnek kell lennünk, és jó minőséget kell hoznunk, persze szerencsére is szükségünk lesz. A kiesési szakaszban nagy jelentősége van a döntéseknek, minden apró kis döntésnek, de nem kontrollálhatunk mindent.”

„Amit tudunk kontrollálni, az a játékunk, a legjobbat kell kihozni magunkból, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Korábban is láttuk már, hogy ebben a sorozatban minden kis mozzanatnak jelentősége van. A Liverpool elleni párharcunk is jól mutatta, hogy hiába játszol 180 percen át remekül, jöhet egy döntés, ami mindent megváltoztat.”

„Ezeket a dolgokat azonban magunk mögött kell hagyni, ahogy azt legutóbb a Leicester ellen is tettük, a kihagyott büntetőnk után. A reakciónk a hiba után rendkívüli volt, és az ilyen sorozatokban is pont erre van szükségünk.”

„Kiemelkedő koncentráció kell tőlünk, oda kell figyelni a játékunkra, mindent jól kell csinálnunk, és persze kell egy kis szerencse az olyan helyzetekben, amit nem mi irányítunk. De nem aggódom túlságosan emiatt, és nem beszélek erről a játékosokkal, hiszen ezeket a dolgokat nem mi irányítjuk.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend