Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Ha folytatni akarjuk, nyernünk kell idegenben”
2020-02-27 08:51 Daveko realmadrid.com
Zidane: “Ha folytatni akarjuk, nyernünk kell idegenben” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Zinedine Zidane a Manchester City elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzése után állt a sajtó rendelkezésére.

A vereségről

“Fájdalmas ismét vereséget szenvedni, különösen annak fényében, ahogyan játszottunk. Mindannyian csalódottak vagyunk, mivel a mérkőzés utolsó 10 percéig jól játszottunk,utána azonban minden megváltozott. Fájó hibákat követtünk el, többet érdemeltünk. Egy ilyen ellenféllel szemben az utolsó pillanatig koncentrálnod kell. Az utolsó 10 percig mindent megtettünk annak érdekében, hogy szépen játsszunk és győzelmet arassunk. Nem érdemeltünk vereséget. Nem hiszem, hogy a játékosok közül bárki hibáztatható.”

“Két remek csapat volt ma a pályán, akik jó mérkőzést játszottak. Megvoltak a lehetőségeink, ahogy a hibáinknak köszönhetően nekik is. Nagyon erősen kezdték a második félidőt, mi pedig pont a leggyengébb periódusunkban találtunk be. A gól után jól játszottunk, az utolsó 10-12 perc viszont gyenge volt. Megszerezhették volna a harmadik találatukat is. Az utolsó percekben nehézségeink akadtak. Nem volt meg a megfelelő koncentráció. A hibák hozzátartoznak a játékhoz, nekünk pedig a lehető legjobban ki kell elemeznünk őket.”

A visszavágóról

“Ha tovább akarunk jutni, nyernünk kell idegenben. A Real Madrid képes rá. Tudjuk, mit kell tennünk. A párharc 180 percig tart, nekünk pedig győznünk kell az otthonukban. Hinnünk kell abban, hogy ott leszünk a következő körben. Nem szabad aggódnunk, és nem is fogunk. Volt 3-4 nagyon erős hónapunk, ami eredményekben is megmutatkozott. Jelenleg egy rossz időszakon megyünk keresztül. Ha rossz eredményt érsz el, ki kell tartani, erősnek lenni és tovább dolgozni. Megvan az esélyünk, hogy vasárnap megfordítsuk ezt a negatív szériát.”

El Clásico

“Vasárnap nagyszerű mérkőzés vár ránk. Most ki kell pihennünk magunkat, és a lehető legjobbunkat nyújtani a hétvégén. Remélem a szurkolóink támogatnak minket abban, hogy túllendüljünk ezen a vereségen. A pályán mindent beleadunk, mégis rossz sorozatban vagyunk. Bármi áron meg kell fordítanunk ezt a tendenciát, a vasárnapi mérkőzés pedig lehetőséget kínál erre.”

Az egyenlítő gólról

“A bíró azt mondta, nem történt semmi, nem volt lökés. Ez a döntés született, ennyi a történet. Az a gól volt a kulcs.”

Kroos

“Hihetetlenül fontos játékos a számunkra. Edzői döntés miatt maradt ki, semmilyen problémám nincs vele. Egyszerűen másik játékost választottam erre a mérkőzésre.”

Teljes menetrend