Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-28 09:46 ___Samy___ as.com
Carlos Queiroz: „James helyzete furcsa” Nyilatkozatok

A kolumbiai válogatott edzője, Carlos Queiroz az EFE-vel készített interjú során kiemelte James Rodríguez jelenlegi helyzetét, amit felettébb furcsának talál.

Queiroz a helyi médiának elismerte, hogy ha James nem játszik folyamatosan, akkor a válogatottból is ki fog kerülni. Ezt pedig a játékossal is tudatta. Az edző elismerte, hogy James kevés játékideje aggasztó, ugyanúgy, mint Santiago Arias és Muriel helyzete is. Előbbi az Atletico Madrid, utóbbi pedig az Atalanta játékosa.

Ugyanakkor a szakember kijelentette, hogy James és Falcao is referencia a kolumbiai futball számára, habár egyiküknek sincs bérelt helye a csapatban. Az interjúból pedig az is kiderült, hogy a kolumbiai szövetség egy erőnléti edzőt küldött Madridba, hogy Jamessel és Santiago Ariassal dolgozzon.

Hogy alakulnak a dolgok a kolumbiai válogatottal?

„Bizonyos helyzetek ellenére felkészültek és kipihentek vagyunk. Szeretnénk, ha egy néhány játékosunk többet játszana és nyilvánvalóan kevesebb sérülésük lenne. A következő hónapban világbajnoki selejtezőnk lesz Venezuela és Chile ellen, de az egész edzői stáb Európa, Mexikó, Brazília és Argentína között ingázik. Nagyon közel állunk a játékosokhoz, és körültekintően dolgozunk együtt Kolumbia legjobbjaival. Erőnléti edzőnk is van Madridban, és extra edzéseket végez Jamessel és Ariassal.”

Néhány kolumbiai újság arról számolt be, hogy James nem kap behívót, ha nincs garantált helye a kezdő tizenegyben.

„Erre csak annyit tudok mondani, hogy mi a szövetségnél vigyázunk az összes játékosunkra. James helyzete aggasztó a számunkra – tudjuk, hogy jelenleg nehéz helyzetben van. Olyan helyzetben, ami technikai és profi szempontból sem a legjobb. Azonban vannak játékosok, akik még kevesebbet játszanak. James helyzete nagyon furcsa, ez egy fura idény a számára, de az edző stáb és én személy szerint azt tesszük, amivel segíthetünk Jamesnek, akinek a helyzete egy kicsit komplikáltabb. Senki sem vitatja James kvalitásait – vagy Ariasét vagy Murielét, akik szintén nehéz helyzetben vannak. Ezért teszek meg mindent annak érdekében, hogy a játékosok a lehető legjobb állapotban legyenek.”

Úgy tűnik, hogy Radamel Falcao az achilles-ín sérüléséből teljesen felépült – betalált a Fenerbache ellen.

„Falcao, úgy, mint James, referencia a kolumbiai futball számára és szerencsére teljesen felépült. Ott voltam a Fenerbache elleni mérkőzésen, így első kézből láthattam őt.”

Ha James és Falcao játszanak a klubjaikban, akkor első számú opciók lesznek a Copa Américára?

„Nem szeretek ígéreteket tenni és elköteleződni. Nyugodtan kell meghoznod a döntést, mivel ennek a felelőssége engem illet. Azt várják tőlem szurkolók, hogy megnyerjük a mérkőzéseket.”

Aggódik az Olaszországban felbukkanó koronavírus miatt? Néhány kolumbiai válogatott játékos a Serie A-ban játszik – Muriel, Zapata, Cuadrado…

„Ez egy komoly probléma és folyamatosan informálva vagyunk a helyzetről. Ez egy olyan gond, ami mindannyiunkat érint. Beszélgetünk a más országokban felelős személyekkel, de magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy az Olaszországban szereplő játékosaink rendben lesznek mikor arra kerül a sor, hogy Kolumbiába repüljenek.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend