Fejléc kép
Fórumajánló
Ramos: “Ez a meccs más, mint a többi”
2020-02-29 14:50 d.gergo realmadrid.com
Ramos: “Ez a meccs más, mint a többi” Nyilatkozatok
Spanyol bajnokság - 26. forduló 2020 MÁR 01 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A holnap esti Barcelona elleni rangadó előtt Sergio Ramos a RealmadridTV-nek adott interjút!

Ez a meccs más, mint a többi
“Ez nem olyan meccs, mint a többi. Bár csak három pont forog kockán, mint az összes többi mérkőzésen, az El Clásico nem hasonlítható máshoz. A Barcelona legyőzése nagy örömet okozna nekünk, sőt, egy ilyen győzelem általában pozitív hatással van a csapat moráljára is. Ezt mindkét csapat tudja, és ennek is motiválnia kell bennünket a győzelem megszerzésére”.

Az El Clásico életérzés
“Az egész hét egy másfajta élmény ilyenkor, a meccs a sajtó figyelmét is még jobban idevonzza. De többek közt ez is teszi ezt az összecsapást olyan naggyá. Nagyon nehéz ezt az érzést szavakba önteni, ami ilyenkor van bennünk”.

Rekord
“Nagy öröm számomra, hogy én lehetek a legtöbb El Clásicón résztvevő játékos. Remélem, hogy még sokszor játszhatok ezeken a meccseken. Jó jel lenne, hiszen azt jelentené, hogy még sok évet itt töltök a csapatban. És ha még győzni is tudunk, annál jobb. Ez a sok munka és áldozat eredménye is egyben. Nem az egyéni elismerésekért focizik az ember, de nagyon nagy elégedettséggel tölt el, ha ilyen rekordokat tudok megdönteni, amik korábban elérhetetlennek tűntek. Nagyon motiváló ez is”.

A meccs fontossága
“Nagyon kiegyenlített lesz, a két csapat pontjai között is alig van különbség. Az eredménytől függően létfontosságú lehet ez a mérkőzés, de szerintem mindentől eltekintve még nagyon sok van hátra a bajnokságból. Sok pontért játszanak majd még a csapatok, és bármi megtörténhet. Nagyon fontos lesz számunkra, hogy nyerjünk hazai pályán, a saját szurkolóink előtt. Ez is egy plusz motiváció számunkra, és nagyobb elégedettséggel töltene el bennünket, ha nyerni tudnánk. Erősebbek vagyunk a szurkolóink támogatásával, és ennek meg kell mutatkoznia. Reméljük üzenni tudunk ezzel a meccsel, és sikerül győzni”.

Izgatottság
“Ugyanolyan izgatott vagyok, mint az első El Clásicóm előtt. Nem úgy játszom a meccset, mintha ez lenne az utolsó, hanem úgy, mintha ez lenne az első. A legnagyobb ambícióval és győzni akarással. A titok a kemény munkában, elkötelezettségben és az ambíció megtartásában rejlik. Nehéz a csúcson maradni, de igyekszem mindig tiszta lappal indítani, hogy ugyanolyan izgatottsággal és céltudatossággal tudjak a trófeákért harcolni”.

“Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ennek a csapatnak lehetek a kapitánya. Ilyen sok év után az ember tapasztaltabb lesz, sok meccs és sok szezon van mögöttem, jó és rossz élmények egyaránt. Igazi kiváltság a Real Madrid csapatkapitányi karszalagját viselni, és büszke vagyok rá. Nagy felelősséggel jár, hogy gyermekek ezreinek, és a csapattársaidnak is követendő példát kell mutatnod. Igyekszem a lehető legjobban teljesíteni, hogy mindenki büszke lehessen a Real Madrid kapitányára”.

Kiegyenlített bajnokság
“Igaz, hogy a spanyol bajnokságban nagy a verseny, de harcolni fogunk a serlegért. Nagyon izgatottak vagyunk, és arra összpontosítunk, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat. A spanyol bajnokság évről-évre nehezebb, a mezőny pedig egyre kiegyenlítettebb. Manapság nem tudod egy meccs előtt kijelenteni, hogy nyerni fogsz, mert bármelyik csapat gondot tud okozni neked. Ez teszi olyan különlegessé és izgalmassá ezt a kiírást. Emiatt még nagyobb elégedettséggel töltene el bennünket, ha a szezon végén meg tudnánk nyerni”.

Zidane
“Kiváló edző, nem csak az elért eredményei, a vele megnyert trófeáink miatt. Nagyon sok évet töltött itt játékosként, és nagyon jól kezeli az öltözőt. Nem mindenki képes erre, legalábbis nem ilyen természetes módon, mint ő. Nem számít, hogy melyik játékos mennyi játékidőt kap, mindenkit ugyanolyan motiváltan tud tartani, és ez az egyik nagy erőssége. Pontosan tudja, hogy mit tud kihozni belőlünk, és szerintem ő a tökéletes edző egy ilyen csapat élére, mint a Real Madrid. Remélem, hogy élvezhetünk még nagy diadalokkal teli időszakokat az irányítása alatt”.

Kedvenc Clásico gól
“1-0-ra vesztésre álltunk a Camp Nou stadionban [2016-2017, 14. forduló], és gólt fejeltem egy Modric szabadrúgás után. Kiegyenlítettük a meccset, és az az egy pont végül létfontosságúnak bizonyult számunkra a bajnoki cím megszerzésében”.

Teljes menetrend