Fejléc kép
Fórumajánló
Mendy: “Az El Clásico egyetlen másik meccshez sem hasonlítható”
2020-03-01 11:09 Perry realmadrid.com
Mendy: “Az El Clásico egyetlen másik meccshez sem hasonlítható” El ClásicoSpanyol Bajnokság

Ferland Mendy a Realmadrid TV-nek adott interjújában beszélt az El Clasicóról és arról, hogy milyen a világ legnagyobb klubjában játszani.

“A Real Madridban arra vágysz, hogy mindent megnyerj, hogy a legjobbadat nyújtsd minden tekintetben, megnyerj minden trófeát és minden meccset, amit csak tudsz. Annyi ideig kell a csúcson lenned, ameddig csak lehetséges. Itt ilyennek kell lenned, még akkor is, ha egy edzésen veszítesz. Amikor nyersz, minden nagyszerű. Meg van bennünk a tiszta vágy arra, hogy mindig győzzünk. Ez még a tréningeken is így van. Ha itt vagy, akkor mindent meg akarsz nyerni.”

“Az első Clasico-m különleges volt. Játszottam már a Camp Nou-ban azelőtt a Lyonnal, de a Real Madrid mezét viselve minden egészen más. Az El Clásico egyetlen másik meccshez sem hasonlítható, mindannyian meg akarjuk nyerni.”

Zidane
“Első alkalommal, mikor találkoztam vele, beszélgettünk és üdvözölt engem, azt mondta, hogy a csapata része vagyok és meg kell mutatnom, mire vagyok képes, ez mindent elmond.”

Különbségek a spanyol és a francia futball között
“A különbség az, hogy itt magasabb a színvonal. Keményen dolgozunk edzéseken, hogy elérjük a legjobb formánkat és megmutassuk minden mérkőzésen. Úgy gondolom, itt gyorsabban játszunk labdával, több a mozgás, több a futás, ezek a legnagyobb különbségek a LaLiga és a Ligue 1 között. Itt Spanyolországban ki tudsz kapni a tabella utolsó helyezettjétől is, mert úgy játszanak az alsóházas csapatok is, mint a francia bajnokság top csapatai”.

“Amikor új klubhoz kerülsz, nehéz egyből kimagaslóan jól teljesíteni, de úgy érzem, hogy minden meccsel fejlődök és el akarom érni a legjobbamat, hogy többet tudjak hozzátenni a támadásokhoz. Ebben a pillanatban inkább arra koncentrálok, hogy jól védekezzek, mintsem a támadások segítésére. A Lyonban kevesebbet védekeztem és többször kellett előre mennem, így most az egyensúlyra törekszem.”

A gólpasszáról az Atlético elleni derbin
“Befelé mozogtam, hogy Viníciusnak szabad területe legyen. Ő megkapta a labdát és mélyebbre futott vele, hogy aztán visszapasszolja nekem. Azután láttam, hogy Karim leszakadt a védőjéről, ezért be kell adnom neki a labdát, hogy gólt szerezhessen, amit meg is tett. Láttam őt az átadás előtt és tudtam, mit tegyek. Mindannyian tudjuk, hogy Karim mennyire szereti oda kapni a labdát, ez tökéletesen sikerült.”

Benzemáról
“Sokat beszélek vele, tanácsokat ad és elmondja, hogy hova szeretné kapni a labdát. Jól megértjük egymást Benzemával a pályán és azon kívül is, mindent megteszek, amit lehet, hogy jó labdákkal lássam el.”

Teljes menetrend