Fejléc kép
Fórumajánló
Marcelo – Messi: 1-0
2020-03-02 20:22 Santavecz Anita marca.com
Marcelo – Messi: 1-0 El Clásico

Lionel Messi vasárnapi szereplése aggodalomra adhatott okot a Barcelona háza táján, hiszen az argentin támadó az elmúlt évek Clásicóinak egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta magához képest.

Messi legutoljára a 2017/2018-as szezonban tudott a hálóba találni és immár öt El Clásico óta tart az argentin góltalansága a Real Madriddal szemben. A legutóbbi mérkőzésen egy igazán felkészült védelemmel kellet szembenéznie, akiknek sikerült az ellenőrzésük alatt tartaniuk a játékost. Ennek alátámasztására az egyik legjobb példa Marcelo fantasztikus mentése.

De Jong passzát követően Messi remek helyzetben volt ahhoz, hogy a gólt szerezzen, ugyanis pillanatokon belül Thibaut Courtois-val állt szemben az argentin egy nagy futást követően. Marcelo a semmiből való felbukkanása azonban megakadályozta ebben, a brazilnak sikerült elcsennie a labdát Messitől.

VIDEÓ – Marcelo MADRIDIZMUSA

Videón Marcelo remek szerelése!

Marcelo szinte gólörömhöz illő ovációval ünnepelte a cselt. Nem megalapozatlanul, hiszen kétségtelen, hogy döntő pillanata volt ez a mérkőzésnek megakadályozva ezzel az egyenlítéstől a Barcelonát.

Messi talán már nem az a játékos, aki szokott lenni, hiszen régen korántsem lett volna ilyen megengedő, ha hasonló szituációba került volna.

Nehéz szezon az idei Marcelo számára, aki egy ideig elvesztette az addig biztosnak tekintett helyét a kezdőcsapatban, ugyanis Ferland Mendy vette át helyette a pozíciót. Azonban a tegnapi mérkőzésen Marcelo jó teljesítményt nyújtott és könnyen mondhatjuk, hogy az utóbbi időszak legfontosabb meccse volt ez a számára.

Teljes menetrend