Fejléc kép
Fórumajánló
Vinicius: “Ez volt az eddigi legjobb estém a Real Madrid játékosaként”
2020-03-02 00:08 d.gergo realmadrid.com
Vinicius: “Ez volt az eddigi legjobb estém a Real Madrid játékosaként” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 26. forduló 2020 MÁR 01 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A Real Madrid Vinicius Jr. és Mariano góljával 2-0 arányban legyőzte a vendég FC Barcelona egyesületét. A mérkőzés után a meccs emberének választott Federico Valverde, a csapat első gólját szerző Vinicius Jr., valamint a számos fontos védést bemutató Thibaut Courtois is nyilatkozott:

Vinicius Jr.

“Ez volt az eddigi legjobb estém a Real Madrid játékosaként. Mindig keményen dolgozok, és tudtam, hogy egyszer lesz majd ilyen is. Kroos passzolta nekem a labdát, az edzéseken sok ilyet csinálunk, ma jól jött ki és gólt tudtam szerezni a kapura lövésből. Nem beadás volt”.

“Folyamatosan dolgozunk, Zidane arra kér bennünket, hogy hozzuk ki magunkból a legtöbbet. Ma nagyon jól játszottunk, és győztünk. A csapattársaim gratuláltak nekem a gólom miatt. Így kell folytatnunk a munkát, magunk miatt és a szurkolóink miatt. Azért mutattam a címerre a gólörömnél, mert a világ legjobb csapatában játszom, és szeretném boldoggá tenni a szurkolókat”.

Zidane: “Büszke vagyok a játékosaimra, mert nem egyszerű így nyerni”

Zinedine Zidane mérkőzés utáni sajtótájékoztatója!

Thibaut Courtois

Védések
“Jól védekeztünk, és mikor szükség volt rá, akkor bemutattam pár jó védést. A legutóbbi két meccs után fontos volt, hogy ne kapjunk gólt. Kézzel és lábbal is sikerült védenem. A második félidőben jobbak voltunk, mint az elsőben, és ez jelentette a különbséget”.

Korábbi eredmények
“Folytattuk a munkát, ahogyan eddig is dolgoztunk. Szerintem a Celta, a Levante vagy a City ellen nem megérdemelt eredményt értünk el, jobban játszottunk azokon a meccseken is, de a foci a részleteken múlik. A szurkolók hihetetlenek voltak ma este, és ez is nagyon sokat számított”.

A hazai közönség
“Számunkra kulcsfontosságú a Santiago Bernabéu stadion. Ha a közönség támogat minket, akkor nagyszerű dolgokat tudunk elérni. Az ellenfelek számára is nehezebb, ha azt látja, hogy ilyen csapat és ilyen szurkolók ellen kell játszaniuk. Jól teljesítettünk”.

Letámadás
“Így játszottunk, mert a Barca ellen így kell játszani. Hátra lehet húzódni, vagy nyomást is lehet gyakorolni az ellenfélre. Mindenki beleadott száz százalékot, ez látszott annál a futásnál is, amit Marcelo nyert Messi ellen. Érezhető volt a csapat bátorsága”.

Csapatmorál
“Természetesen mindig jó dolog megnyerni egy El Clásico-t, és elsők is lettünk a tabellán, de tizenkét mérkőzés van még hátra a bajnokságból, és legközelebb a Betis otthonában játszunk majd, ami nem egyszerű helyszín. Ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, akkor az ilyen stadionokban is nyernünk kell majd, és ezen is fogunk dolgozni”.

Ramos: “Nem kell félni a Barcelonától”

Sergio Ramos és Casemiro szavai a lefújás után.

Fede Valverde

“Nagyon örülünk ennek az eredménynek. Meglett a gyümölcse az erőfeszítéseinknek. Szeretném megköszönni a csapattársaknak és a szurkolóknak is a ma esti támogatást. Ez a győzelem mindenkin múlott, és mindannyian ugyanazért a célért küzdöttünk. Megfordítottuk a helyzetünket a legutóbbi kemény vereség után. Ez a meccs erre is szolgált esélyt”.

“Zidane azt mondta, hogy vállaljuk fel az egy-az-egy elleni párharcokat, de ez azt jelentette, hogy mindannyiunknak harcolnia kellett, és senki nem adhatta el a labdát. Szerintem a legjobb arcunkat mutattuk most a pályán. A Real Madrid játékosaként minden lehetséges trófeáért küzdened kell. Ma esélyünk nyílt megmutatni, hogy milyen értékeket képvisel a Real Madrid”.

Teljes menetrend