Fejléc kép
Fórumajánló
Zidane: “Büszke vagyok a játékosaimra, mert nem egyszerű így nyerni”
2020-03-02 07:37 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Büszke vagyok a játékosaimra, mert nem egyszerű így nyerni” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 26. forduló 2020 MÁR 01 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 2-0

A Barcelona legyőzése után Zinedine Zidane is értékelte az este történéseit.

A bajnokságnak még nincs vége
“Megérdemeltük a győzelmet, mindazért, amit védekezésben és támadásban letettünk az asztalra. Az első félidő kiegyenlített volt, és nem volt tökéletes a letámadásunk sem. A második félidőben ezen sikerült javítanunk, és jobbak voltunk elől. Három nagyon fontos pontot szereztünk, mert nehéz hetünk volt, és ha esélyünk nyílt ezen változtatni. Három pont, és újra vezetjük a tabellát, de a végsőkig kell küzdenünk”.

Mindenki kivette a részét
“Boldogok vagyunk, mert nagyon jól teljesített ma mindenki, büszke vagyok a játékosaimra, mert nem egyszerű így nyerni. A csapat ereje nagyon fontos volt ma. Az első az, hogy jól védekezzünk csapatként, onnantól kezdve pedig bármelyik pillanatban esélyünk lehet a gólszerzésre. A második félidő a miénk volt. Sok helyzetünk volt, és kettőt értékesíteni is tudtunk. Nem kaptunk gólt, és Courtois nagyon fontos szerepet játszott ebben. Csapatként nyertünk ma este”.

Vinicius: “Ez volt az eddigi legjobb estém a Real Madrid játékosaként”

A meccs után Vinicius Jr., Courtois és Valverde is értékeltek!

Vinicius Jr. játéka
“Jól játszott és fontos gólt szerzett egy fontos meccsen, örülök neki. Támadásban és védekezésben is nagyszerű volt, jó munkát végzett azzal is, ahogyan Semedo fogásával támogatta Marcelót. Vannak még dolgai, de nagyon fiatal játékos, és a kritikát nehezen fogadja ilyenkor az ember. De együtt kell vele élnie, hiszen a Real Madrid játékosa”.

Morál
“A győzelem megdobta a csapatmorált. Beszéltünk róla előzetesen, hogy ez a meccs jó esély nekünk arra, hogy megfordítsuk a szerencsénket, és végül sikerült is, hála az egész hetes kemény munkának. Megérdemeltük a győzelmet, de kemény csata volt egy erős ellenféllel szemben. Tudjuk, hogy várnak még ránk nehezebb pillanatok is, és hogy az emberek igyekeznek majd megállítani minket, de hozzá vagyunk ehhez szokva”

Courtois teljesítménye
“Nem csak a mai meccsen volt jó, jó ideje jól teljesít már, és mindannyiunkat megnyugtat, hogy ő a kapusunk. Ma hatalmas védései voltak, amik meccsben tartottak minket. Kulcspillanatokban jöttek ezek a védések, és valóban létfontosságúak voltak”.

Ramos: “Nem kell félni a Barcelonától”

Sergio Ramos és Casemiro szavai a lefújás után.

Mariano
“Ő a harmadik számú csatárunk, ma esélyt kapott és nagyon jól kihasználta. Nem kapott eddig sok játéklehetőséget, és a gólja lenyűgözött engem. Minden játékos kulcsfontosságú, és minden lehetséges variációra gondolok. Vannak, akik kevesebbet játszanak, de mindannyiunknak ki kell vennie a részét a csapat munkájából. Mariano ma jól teljesített. Isco is remek volt, majdnem gólt lőtt ő is, de Ter Stegen meg tudta fogni a lövését. Courtois is nagyszerű volt ma”.

A Manchester City elleni meccs
“Készen fogunk állni a visszavágóra, bár vannak még addig bajnoki meccseink is közben. A ma mutatott reakciónk nagyon fontos volt. Bonyolult hetünk volt, és jól felkészültünk a mai meccsre, ez azt jelenti hogy a játékosok odateszik magukat. A City ellen 78 nagyon jó percünk volt, aztán kikaptunk. Ma a meccs elejétől egészen a végéig jól játszottunk, és így nyertünk.Ragaszkodnunk kell azokhoz a dolgokhoz, amikben hiszünk, de tudjuk, hogy kemény lesz még a szezon végéig a munka. Minden nap bizonyítanunk kell”.

Teljes menetrend