Fejléc kép
Fórumajánló
A Real Madrid dominál a bajnokság top csapatai között
2020-03-03 19:49 Santavecz Anita marca.com
A Real Madrid dominál a bajnokság top csapatai között Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid 17 pontot szerzett a 21-ből a Bajnokság jelenlegi legjobb öt csapatával szemben.

A Barcelona az Atletico Madrid, a Getafe és a Sevilla sem volt képes annyi pontot gyűjteni, mint a blancók, akiknek sikerült minimum egyszer legyőzniük az összes felsorolt csapatot. A Bajnokság top 5 csapatából csupán a Getafe elleni mérkőzés maradt hátra.

A különbség igen szembeszökő a tavalyi szezon statisztikájához viszonyítva, hiszen akkor a Real Madrid csupán 11 pontot szerzett a lehetséges 24-ből az érintett négy csapat ellen, ezzel szemben a Barcelonának sikerült a blancók eredményéhez képest jól csengő 20 pontot begyűjtenie.

Összehasonlítás az előző szezonnal – a MARCA infografikája

A 2012/2013-as szezon óta a blancók nem tudtak 4 pontot szerezni a Barca ellen egy szezonon belül és a 2007/2008-as szezonig kell visszamennünk, amikor sikerült kétszer legyőzniük őket

A Real Madrid hazai pályán egy ideig góltalan maradt az Atleticóval szemben, majd jött a szerencsés fordulat és sikerült 1-0-ra legyőzni a nagy riválist a Santiago Bernabeuban. A Sevillának nem sikerült pontot szereznie a Realtól, ugyanis először 1-0-ra, majd hazai pályán 2-1-re győzték le őket a blancók.

További érdekesség, hogy a Getafe az egyetlen olyan csapat, amelynek eddig nem sikerült egyetlen pontot sem szereznie a legkomolyabb riválisoktól. Azonban Jose Bordalas csapata csupán két pontot vesztett el a Liga utolsó öt csapatának egyikétől, míg a Real Madrid ötöt: a Mallorca ellen vesztett Zidane csapata, a Celta Vigo ellen pedig döntetlent játszott.

A fent bemutatott számok még változni fognak a szezon végéig, hiszen nem minden meccset játszottak még le a felek:

  • A Real Madrid a Getafe ellen játszik
  • A Barcelona a Sevilla és az Atlético ellen játszik
  • A Sevilla a Barcelonán kívül az Atlético ellen játszik
  • A Getafe a Real Madridon kívül az Atléticóval is játszik

Teljes menetrend