Fejléc kép
Fórumajánló
Mendy: “Nagy rajtunk a nyomás”
2020-03-05 12:59 Daveko as.com
Mendy: “Nagy rajtunk a nyomás” Nyilatkozatok

Férland Mendy többek között arról beszélt, mekkora szerepet játszott Zidane személye Madridba igazolásába. “Nem vagyok első számú balhátvéd, alig játszottam többet Marcelonál.”

Miért csatlakozott a csapathoz?
“A Real Madrid az Real Madrid, emiatt akartam csatlakozni a klubhoz; és Zidane személye miatt. Jól ismerjük egymást, és őszintén szólva nem kellett hosszan gondolkoznom a döntésen. Tudtam, hogy bízik bennem. Ráadásul a keretben már több francia játékos is volt.” – fejtette ki Mendy a Telefoot azon kérdésére, miért éppen a madridi klubot választotta más érdeklődők helyett.

A francia balbekk reméli, helyet kap majd Didier Deschamps keretében a nyári Európa-bajnokságon.
“Remélem tagja leszek az Európa-bajnokságra utazó keretnek, de a döntés az edzőn múlik. Jelenleg boldogan küzdök azért, hogy a következő kerethirdetés alkalmával az én nevem is szerepeljen a listán” – mondta Mendy.

Nagyobb a nyomás, mint Lyonban
A hátvéd első madridi szezonját is értékelte: “A baloldalon továbbra sem sikerült kiharcolnom a kezdő státuszt. A nyomás itt óriási, ez a legnagyobb különbség a Real Madrid és az Olimpique Lyon között. Nem mondanám, hogy kiszorítottam volna Marcelot, épp hogy csak egy kicsivel játszottam nála többet”.

Teljes menetrend