Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-03-10 14:34 Daveko marca.com
A Real Madrid az utolsó percekben bukik el Egyéb hírek

A fővárosi csapat a Spanyol Bajnokság 2019-2020-as kiírásában legalább 6 pontot bukott el a mérkőzések utolsó 15 percében.

A Real Madrid legendája nagyban épül Juanito legendás „90 percére”, miszerint 90 perc a Santiago Bernabeuban nagyon hosszú idő az ellenfél számára.

Ebben a szezonban viszont a mérkőzések végjátéka gyakran torkollott tragédiába mind hazai, mind nemzetközi porondon. A csapat erőfeszítései, hogy túléljék az utolsó perceket, többször is kudarcot vallottak.

Sergi Guardiolával kezdődtek a gondok

A bajnokság első hazai mérkőzésén a Blancók rögtön két pontot buktak, miután a Valladolid játékosa, Sergi Guardiola a mérkőzés 87. percében egyenlített.

A Mestallában Carlos Soler révén érte kellemetlen meglepetés a madridiakat, igaz Courtois és Benzema segítségével végül egyenlíteni tudtak.

A probléma a Celta elleni haza mérkőzésen tért vissza, amikor Denis Suarez asszisztált Santi Mina góljához, mindezt a 88. percben.

A sokba kerülő gólok

  • Real Madrid 1-1 Valladolid – Sergi Guardiola (87. perc)
  • Valencia 1-1 Real Madrid – Carlos Soler (77. perc)
  • Real Madrid 2-2 Celta Vigo – Santi Mina (85. perc)
  • Levante 1-0 Real Madrid – Morales (78. perc)
  • Real Betis 2-1 Real Madrid – Tello (82. perc)
  • PSG 3-0 Real Madrid – Meunier (90. perc)
  • Real Madrid 2-2 PSG – Mbappe és Sarabia (81. és 83. perc)
  • Real Madrid 1-2 Manchester City – Gabriel Jesus és De Bruyne (78. és 83. perc)

Moralestől Tello-ig
Egy héttel a Celta elleni mérkőzést követően Valenciában sem javult a helyzet. Habár az első félidőben jobb teljesítményt nyújtott, a Real Madrid nem tudott betalálni a Levante vendégeként. A 78. percben pedig jött a hidegzuhany, amikor Jose Luis Morales találatának köszönhetően Ramosék pont nélkül távoztak.

A Betis otthonában, az Estadio Benito Villamarin stadionban hasonló forgatókönyv játszódott le. Christian Tello a mérkőzés végén tekerte el Courtois mellett a győzelmet jelentő találatot, aminek köszönhetően a Barcelona az élről várhatja a folytatást.

Európában sincs másképp
A Bajnokok Ligája küzdelmei során a PSG és a Manchester City egyaránt hátrányból küzdötte fel magát a Real Madrid vendégeként. Míg a párizsiak 2-2-es döntetlent értek el, a manchesteri kékek nagy jelentőséggel bíró győzelmet arattak 2-1 arányban.

Kylian Mbappé és Pablo Sarabia találataival a Paris Saint-Germain néhány perc alatt tudta ledolgozni kétgólos hátrányát. A nyolcaddöntőben azonban még rosszabbra fordult a helyzet: miután Isco megszerezte a vezetést a Real Madridnak, a City Gabriel Jesus és Kevin De Bruyne találataival tudott percek alatt fordítani.

A szezon egyre inkább kicsúszni látszik a madridiak keze közül, a klub pedig bizonytalan a Zidane körüli helyzetet illetően. Az biztos, hogy a meccs végi összeomlások már így is sokba kerültek számukra.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend