2020-03-12 13:01 d.gergo laliga.com
HIVATALOS: Felfüggesztik a bajnokságot Spanyol Bajnokság

A LaLiga hivatalos közleményben adta hírül, hogy a koronavírushoz kapcsolódó protokoll eljárások következő lépését is megteszi, és elhalasztják a spanyol bajnokság 28. és 29. fordulóját. A LaLiga hivatalos közleménye:

A ma napvilágra kerülő hírek alapján, miszerint a Real Madrid csapatát karanténba helyezték, és potenciálisan más kluboknál is felmerülhetnek koronavírusra pozitív diagnózisok, a LaLiga úgy döntött, hogy a következő két spanyol bajnoki fordulót elhalasztja.

A döntést ismét felülvizsgálják, amikor a vonatkozó karanténidőszakok leteltek az érintett kluboknál, illetve figyelembe veszik az addig felmerülő esetleges egyéb körülményeket is. A LaLiga, mint a torna szervezője, értesítette döntéséről a Spanyol Labdarúgó Szövetséget és a klubokat is.

A Real Madrid a 28. fordulóban az Eibart, a 29. játéknapon pedig a Valenciát fogadta volna a Santiago Bernabéu stadionban, zárt kapuk mögött, ám a ma megjelent információk alapján a két mérkőzés egyelőre nem meghatározott, későbbi időpontban kerül megrendezésre, amennyiben a bajnokságot egyáltalán befejezik a 2019/2020-as szezonban.

A további hivatalos fejleményekről weboldalunkon tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

Teljes menetrend