2020-03-13 08:40 ___Samy___ as.com
Hakimi: “Ha a Real Madridnál azt szeretnék, hogy visszamenjek, akkor visszamegyek” Átigazolási hírekNyilatkozatok

Achraf Hakimi a Téléfoot-al készült interjújában beszélt a nevelőegyesületéhez való lehetséges visszatérésről. A jobb bekk jelenleg a két éves kölcsönszerződését tölti a Borussia Dortmundnál.

A Dortmund játékosa voltál az elmúlt két idény során. A lehető legjobb döntés volt a Signal Induna Parkba igazolni?

Mikor megállok egy pillanatra és elgondolkozok, akkor rájövök, hogy ez volt a legjobb döntés, amit csak hozhattam, mert játszok és labdarúgóként fejlődök itt. Pont erre volt szükségem.

10 gólpasszt és 6 gólt értél el eddig a szezon során. Nem csak egy védő vagy, tudsz támadni és gólokat szerezni is.

Ez a legjobb idényem játékosként. Nem olyan védő vagyok, aki hátul marad – szeretek részt venni a támadásokban, segíteni a csapatot támadásban és védekezésben is. Egy modern védőként tudnám jellemezni magam.

A Dortmund 2-1-es előnnyel tér vissza a PSG ellen. Hogyan sikerült őket legyőzni az első mérkőzésen?

Nagyon nehéz mérkőzés volt, figyelembe véve a játékos állományukat. Azonban együtt dolgozva, együtt védekezve és egymásért harcolva előnybe kerültünk a párharcban, és egy kicsit magabiztosabban mehetünk Párizsba. Ott hasonló teljesítményre lesz szükségünk, ugyanis még nehezebb lesz ellenük játszani a pályájukon. Jól kell védekeznünk, és ki kell használnunk a lehetőségeinket.

Meglepődtél Erling Braut Haalandon?

Nem, nem lepődtem meg. Mikor van egy ilyen góléhes játékosod, mint ő, akkor nem lepődsz meg rajta. A gólokért él. A találatai nagy segítségünkre vannak, és reméljük még hosszú ideig így folytatja, mert az nagyon jó jönne nekünk.

Arra számítasz, hogy Neymar és Mbappé minden fegyvert be fog vetni a visszavágón?

Igen. Ők olyan típusú játékosok, akik imádják az ilyen mérkőzéseket és készen állnak a jó teljesítményre. Viszont mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy megakadályozzuk a jó teljesítményüket.

Zinedine Zidane egy különleges személy a számodra?

A Real Madrid az a klub, amit az otthonomnak hívok. Nagyon jól éreztem magam ott, és sok mérkőzésen játszottam. Ha a Real Madridnál azt szeretnék, hogy visszamenjek, akkor visszamegyek. Ha nem, akkor a következő fejezetet egy másik nagy klubnál kell majd írnom.

Mit szeretnél elérni az idény végéig?

Egyénileg, szeretnék továbbra is gólpasszokat adni és gólokat rúgni, és fejlődni játékosként és emberként is. Kollektív szinten pedig remélem, hogy annyi mindent érünk el, amennyit csak lehetséges; rövidtávon legyőzni a PSG-t, hosszabb távon pedig megnyerni a Bundesligát és addig továbbmenni a Bajnokok Ligájában, ameddig csak lehet.

Meg tudjátok nyerni a Bajnokok Ligáját?

Igen, bármi lehetséges. Remélhetőleg a lehető legmesszebb jutunk, és megnyerjük. Ha nem, akkor azzal az érzéssel mehetünk haza jól játszottunk és mindent beleadtunk.