Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-03-15 17:50 e.gergo as.com
AS: Final Four rendszer is az opciók között a Bajnokok Ligájában Bajnokok Ligája

Az AS beszámolója szerint az UEFA-nál fontolgatják, hogy a legjobb négy között egy gyorsított, „Final Four” rendszerben rendezzék az idei Bajnokok Ligáját és Európa Ligát – a kihívás azonban ezelőtt még az, hogy a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket meg tudják szervezni.

Alternatív tornabefejezések
A koronavírus terjedése az európai labdarúgást is teljesen leállította, és a bajnokságok ideiglenes felfüggesztése a legrangosabb európai tornák lebonyolítása előtt is kihívásokat állít. A spanyol AS napilap értesülései szerint az UEFA-nál asztalon van egy olyan lehetőség is a Bajnokok Ligája és az Európa Liga végső szakaszainak megrendezése kapcsán, hogy a két torna döntőjének helyszínét biztosító városban, Isztambulban és Gdanskban rendezzenek majd egy négy nap alatt lezajló Final Four döntőt. Az UEFA március 17-én, kedden ülésezik majd videó-konferencia keretein belül, ahol részletesen is bemutatják a döntéshozók számára a forgatókönyvet, majd szavazásra is bocsáthatják ezt a felállást.

Az UEFA is ülésezik a folytatásról

Március 17-én sok kérdésre választ kaphatunk majd.

Előbb meg kell, hogy legyen a legjobb négy csapat
Azonban jelenleg még nem is a torna vége, hanem a jelenleg félbemaradt nyolcaddöntők lebonyolítása, azután pedig a negyeddöntők sorsolása és lejátszása is kihívást jelent az UEFA illetve a résztvevő klubok számára. Az AS riportja szerint a negyeddöntők minden bizonnyal egy meccsen fognak eldőlni a korábbi oda-visszavágós rendszer helyett, a meccsek helyszíne pedig vagy semleges stadion lesz, vagy sorsolással dől el, hogy melyik csapat játszhat majd hazai pályán.

Az Európa-bajnokság is „útban van”
Az európai tornák és bajnokságok azon dolgoznak, hogy a naptárakat a lehető legoptimálisabban rendezzék át, azonban nyáron az UEFA-nak meg kellene szerveznie az Európa-bajnokságot is, ami a klubfociban keletkező csúszások miatt elképzelhető, hogy 2021 nyarára tolódik majd. Ehhez a döntéshez azonban a FIFA beleegyezésére is szükség lesz, mert ez a 2021-es FIFA Klubvilágbajnokság versenynaptárának kavarhat majd be.

Az UEFA tagországainak képviselői március 17-én, kedden üléseznek majd, amikor valószínűleg sok olyan dolog körvonalazódik majd pontosabban, ami egyelőre csak bizonytalanul lóg a levegőben.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend