2020-03-17 17:54 ___Samy___ marca.comas.com
A Real Madrid Casemiro helyettesét keresi Átigazolási hírek

Casemiro ebben az idényben idáig összesen 35 mérkőzésen kapott lehetőséget, ami összesen 3120 percet jelent, azonban ez a túlzott mennyiségű játékidő nem feltétlen jó a Real Madrid számára.

Többek között az ilyen helyzet miatt is, a Real Madridnak egy újabb védekező középpályást kell találnia ahhoz, hogy a brazil játékost pihentetni tudja.

A 28 éves középpályás egyértelműen Zidane egyik kulcsembere, aki ha nincs ott a pályán, azt bizony megérzi a csapat. Ez jelenti az egyik legnagyobb fejtörést is az edző számára, hiszen nincs a keretben még egy olyan játékos, aki hasonló kvalitásokkal rendelkezne, mint Casemiro.

Zidane egy néhány meccsen már kipróbálta a védelem előtt Fede Valverdét, azonban az tisztán látszik, hogy az uruguayi középpályás egy kicsit feljebb jobban érzi magát a pályán. Ugyanez történt akkor is, mikor Kroos játszott a brazil helyén. Nyilván a labdakihozatalokkal és a támadásépítésekkel nincs gondja a németnek, de leginkább a taktikai fegyelme miatt kapott már ott lehetőséget korábban.

A Real Madridnál tisztában vannak azzal, hogy keresniük kell egy játékost Casemiro mellé. Legyen az egy másik csapat játékosa, vagy az utánpótlásból valaki.

Utóbbinál fel is merült egy név, aki ugyanazon a poszton játszik, és a kvalitásai is hasonlóak a braziléhoz: Antonio Blanco. A 19 éves játékosról azt kell tudni, hogy jól védekezik, jól bánik a labdával, de ami a leginkább kiemelendő, az a taktikai érettsége. Bár az ő felhozatala talán még túl rizikós lenne.

Emiatt a Real Madrid tekintete egy bár fiatalabb, ugyanakkor tapasztaltabb játékos felé terelődik; a Rennes 17 éves ígérete, Eduardo Camavinga felé.

Fiatal kora ellenére, már 36 mérkőzésen szerepelt a Rennes színeiben, a Real Madridnál pedig mérlegelik a leigazolásának lehetőségét. Szerintük Camavinga nem csak, hogy segíthet befedni a Casemiro mögötti űrt, de később még jobb is lehet, mint a brazil játékos.

Habár a Dortmund 50 millió eurót is fizetne a fiatal francia játékosért, azonban egyrészt ezt a Rennes nem fogadja el, másrészt a németek nem szeretnének licitháborúba keveredni a Reallal. A Rennes 60 millió eurót vár Camavingáért.

Teljes menetrend