2020-03-17 08:52 ___Samy___ marca.com
Bale már egy éve nem volt eredményes hazai pályán Érdekességek, statisztikák

Tegnap volt pontosan egy éve annak, hogy Gareth Bale legutóbb a Santiago Bernabéuban bevette az ellenfél kapuját. 2019. március 16-án a Real Madrid a Celta Vigot látta vendégül.

A fenti mérkőzés volt az, amin Zinedine Zidane ismét a kispadra ült, és Bale 77. percben szerzett góljával a csapat 2-0-ra tudott győzni. Akkoriban a Bernabéu látogatottsága nagyon alacsony volt, azonban a Celta ellen valamivel több, mint 65 ezer szurkoló látogatott el a mérkőzésre, ami a tavaly idény egyik legjobb nézőszámát hozta.

Zidane visszatérése nagy lelkesedéssel járt, miután a csapat kiesett a Bajnokok Ligájából, a Spanyol Kupából és a bajnoki cím is nagyon messze volt. Gareth Bale játékideje leredukálódott Santiago Solari irányítása alatt, azonban Zidane szinte azonnal a pályára küldte őt.

Ez nagy izgalmat váltott ki a Real Madrid szurkolói és Bale rajongói körében, és bár ez volt az idény utolsó célja számára, mégis mindenki azt hitte, hogy a walesi támadó ismét fontos szerepet fog betölteni a csapatban. Viszont ez annak ellenére sem jött össze neki, hogy tavaly nyáron sem távozott a klubtól, és számos alkalommal megkapta az esélyt a bizonyításra.

Az elmúlt egy évben összesen 10 alkalommal szerepelt a hazai közönség előtt, összesen 531 percet. Legutóbb pedig a Manchester City ellen kapott lehetőséget a Santiago Bernabéuban, 15 percet.

A walesi támadó kapja a legtöbb kritikát, mikor nem megy a csapatnak és döcög a támadójáték; tőle többször talán senkit nem vesznek ilyenkor elő. Talán ez is közrejátszhat a pályán és az azon kívül mutatott viselkedésében – számos alkalommal ment haza a mérkőzés vége előtt, mikor a lelátón kapott helyet.

A körülményeket figyelembe véve még az is megeshet, hogy a tavalyi gólja volt az utolsó, amit hazai pályán szerzett a Real Madrid színeiben. Senki sem tudja, hogy Bale szezonja, vagy egyáltalán a madridi karrierje folytatódik-e még.

Teljes menetrend