Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-03-23 09:57 ___Samy___ as.commarca.commanagingmadrid.com
Luka Jovic és a karantén Egyéb hírek

Az elmúlt pár napban a koronavírus mellett Luka Jovic volt az egyik fő téma a sajtóban. A szerb játékos megszegte a karantént különböző okok miatt, majd ő maga és az édesapja is megszólalt az ügyben. Ezeket összegezzük most nektek ebben a cikkben.

Luka Jovic a múlthéten úgy döntött, hogy nem marad Madridban karanténban, hanem inkább hazautazik Szerbiába. Ezt erősítette meg a a Blic illetve később az AS is. Ezzel még önmagában nem is lett volna probléma, hiszen a játékos megkapta a klub engedélyét az utazásra a Cadena COPE szerint, miután a koronavírus tesztje negatív lett.

A gondot az okozta, hogy nem maradt otthon, gyakorlatilag folytatva a házi karantént, hanem Belgrádban bulizott a barátnőjével, aki épp a születésnapját ünnepelte. Emiatt most a Szerb rendőrség nyomozást indított ellene.

A szerb miniszterelnök ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „A jól fizetett játékosaink negatív példát statuálnak, és hazatéréskor figyelmen kívül hagyják az elszigetelődést.”

„Ha elhagyja a lakását, le lesz tartóztatva. Szerintem sajnálja, amit tett, de tudatni fogom vele, hogy az embereink élete fontosabb, mint a milliói.”

Egyébként ha a rendőrségi nyomozás még nem lenne elég, Jovic valószínűleg a Real Madridtól is egy nagyobb büntetésre számíthat, mivel megszegte a házi karanténra vonatkozó szabályokat.

Egy pár nappal később maga a játékos is megszólalt, és elmondta a saját verzióját is:

„Először is, nagyon sajnálom, hogy én szolgáltattam ezekben a napokban a fő beszédtémát, és nagyon sajnálom, hogy folyamatosan rólam írnak, nem pedig azokról a főszereplőkről, akik ebben a krízisben küzdenek, akik orvosok és egészségügyi dolgozók. Madridban a COVID-19 tesztem negatív lett, így úgy döntöttem, hogy Szerbiába utazok, hogy segítsem és támogassam az embereinket, valamint, hogy a lehető legközelebb legyek a családomhoz, a klub engedélyével.”

Aztán a csatár rávilágított a két nemzet eltérő törvényeire, ami félreértést okozhat:

„Nagyon sajnálom, hogy egy néhány ember nem végzi elég profin a munkáját és nem adott nekem konkrét utasításokat arra, hogyan kell viselkednem a karantén ideje alatt. Spanyolországban meg van engedve, hogy kimenj a szupermarketbe vagy a gyógyszertárba, ami itt nem történhet meg. Szeretnék bocsánatot kérni, ha valakinek károkat okoztam vagy veszélybe sodortam.”

Azonban a látogatás nem véletlenül volt ilyen sürgős, hiszen egy pár napja Jovic az Instagram fiókján keresztül bejelentette, hogy a párjával babát várnak. Jovicnak már van egyébként egy fia, de ő még az előző kapcsolatából született.

https://www.instagram.com/p/B99t54togz7/?utm_source=ig_web_copy_link

Visszakanyarodva az eredeti témához, Jovic később még egyszer elmondta a sajtó munkatársainak, hogy ő nem volt tisztában a két ország közötti különbségekről, ami a törvényt illeti:

„Ahogy már korábban mondtam, megszegtem a karantént, mert nem tudtam a szabályokat. Tudom nehéz elhinni, de ez az igazság. Spanyolországban és még Olaszországban is kimehetsz kidobni a szemetedet, lemehetsz a gyógyszertárba vagy a boltba. Így tehát azt hittem, hogy itt is így van.”

„Az én hibám, hogy most ezt élem át, de szerintem fontos jól megmagyarázni a dolgokat, különösen azok számára, akik külföldről érkeznek. Természetesen kész vagyok elfogadni a tetteim következményeit.”

Otthon maradni sok embernek kihívást jelent, és ez alól Jovic sem jelent kivételt:

„Próbálok minden nap valami mást csinálni. Nem könnyű állandóan otthon lenni, mert korábban mindig edzésekre jártam. Most otthon edzek minden nap, és készen akarok állni a játékra, mikor ennek vége lesz.”

„Filmeket és tv műsorokat nézek, használom a közösségi médiát, és mindig is szerettem társasjátékozni, így minden este játszunk egyet.”

A játékos próbál pozitív maradni, és már arra gondolni, hogy mit fog tenni, mikor minden ismét visszatér a normális kerékvágásba:

„Az első dolog, amit tenni fogok, hogy meglátogatom a fiam és megölelem. Visszajöttem Belgrádba, hogy lássam őt, de a jelenlegi helyzet ezt nem engedi meg.”

„Ez lesz az első dolog, amit meg fogok tenni, és szeretnék majd egy kis időt a családommal is tölteni. Szeretnék a polgártársaknak is segíteni, de nem halaszthatom el a visszatérésemet. Ott kell majd folytatnom, ahol abbahagytam.”

A témával kapcsolatban természetesen Jovic édesapját, Milan Jovicot is megkérdezték, aki szintén nem érti a kialakult helyzetet:

„Lukának volt két koronavírus tesztje, és mindkettő negatív lett. Ezért hitte azt, hogy Szerbiába jöhet. Most úgy állítják be őt, mint egy fő bűnözőt.”

„Ha börtönbe kell mennie, akkor menjen. Teljesen egyetértek a szerb elnökkel és miniszterelnökkel, de csak akkor, ha bűnös. Akkor támogatnám ezt a döntést, ha valami rosszat csinált volna, de megérkezett Belgrádba és otthon maradt.”

„Sofia terhes, így nem mehettek el megünnepelni a születésnapját. Egy néhány fénykép kettejükről készült, miközben szórakoztak, de azok még Spanyolországban készültek.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend