2020-03-25 10:28 ___Samy___ marca.com
Bale előtt nyitva áll az ajtó Átigazolási hírek

A klub vezetősége elfogadta, hogy Gareth Bale-el kezdeni kell valamit, és az egyetlen megoldás az eladás lenne. Ráadásul a felszabaduló hatalmas fizetése más, világklasszis játékos érkezését is jelenthetné.

A Real Madrid azt tervezi, hogy megválik Gareth Bale-től idén nyáron. A koronavírus krízis jelenleg a sportot teljesen megváltoztatta. Az eddig előre beütemezett, illetve eltervezett forgatókönyvet teljesen felrúgta, és előtérbe került mindennek az anyagi vonzata. Ahogy arról már korábban is szóltak a hírek, a koronavírus pénzügyi problémákat fog okozni, ami alól a Real Madrid sem jelent kivételt. Erre lehet az egyik megoldás az, hogy a walesi támadót idén nyáron elengedik, akár ingyen is.

A támadó helyzetét az elmúlt hónapokban a játékos ügynöke, Jonathon Barnett foglalta össze: “Imádja a klubot, a várost, és szerződése van.” A klub azonban az elkövetkezendő időszakban elesik bevétele jelentős részétől, és a vezetőség több több lehetséges forgatókönyvet is számításba vesz.

Az egyik legnagyobb gondot a játékos fizetése jelenti. Bale a keret legjobban fizetett játékosa és 2022-ig szól a szerződése. Aztán ott van egy másik nyilvánvaló gond: Zidane és Bale kapcsolata. A francia edző nem számít már a walesire. Az El Clásicón pályára sem lépett, a Manchester City ellen pedig csak 15 percet kapott. Aztán a harmadik, hogy Bale teljesítménye már rég nem üti meg a szintet.

Ennek a helyzetnek a megoldása egy hatalmas anyagi pluszt jelent majd a klub számára, hiszen az így felszabadult fizetés miatt talán egy olyan szupersztár érkezik, akit már régóta hajkurásznak (Mbappé, Pogba), vagy egy olyan, aki megoldja a gólproblémákat (Haaland), vagy a középpályára érkezne erősítés Fabián személyében. Egy biztos, Bale a jelenlegi körülmények között túl nagy luxus a Real Madrid számára.

Teljes menetrend