Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-04-01 10:29 Daveko as.com
AS: Zidane jobb híján a következő szezont tervezi Egyéb hírek

Egy klubhoz közel álló forrás nyilatkozott a spanyol AS napilapnak: „addig nem lesz foci, amíg nem lesz hatékony gyógymód; vagy nem fejlesztik ki a koronavírus elleni vakcinát”.

A Real Madrid edzői stábja minden lehetséges forgatókönyvre fel szeretne készülni a koronavírus-járványt illetően, akár a bajnokság augusztusi befejezésére is.

Ahogy telnek a napok, a hírek sajnos egyre több koronavírusos fertőzöttről és halottról számolnak be. A számok pesszimizmusra adnak okot a klubon belül, a szezon folytatása nyár előtt csaknem lehetetlennek tűnik. Nemcsak a mérkőzések lejátszása tűnik megvalósíthatatlan kihívásnak, hanem már a csoportos edzések levezénylése is.

„Jelenleg nem létezik terv a munka folytatására” – nyilatkozta az AS-nek a klubnál dolgozó forrás. Addig nem lesz foci, amíg nem lesz hatékony gyógymód vagy nem fejlesztik ki a koronavírus elleni vakcinát.”

A Real Madrid azon csapatok közé tartozik, melyek egyelőre nem látnak reális megoldást a koronavírus-helyzetre. Hétfőn a csapatok képviselői egyeztettek a LaLiga elnökével, Javier Tebas-al, a klubok többsége pedig pesszimistán állt a jelenlegi helyzethez. A Liga a folytatás semmilyen lehetőségétől nem zárkózik el, a szervezet fennmaradása ugyanis nagyban függ ettől – legalábbis amilyen formában jelenleg létezik. A Real Madrid a normál munkavégzésre tett javaslatok csaknem mindegyikét elutasította.

Ahogy egyre több kétely merült fel a klubok részéről, az esetleges folytatás számos kérdést vetett fel: mi történik, ha a bajnokság folytatása után egy játékos tesztje pozitív lesz, és csapattársaival együtt karanténba kerül? Ez minden bizonnyal újra a bajnokság felfüggesztését eredményezné. És akkor még nem is beszéltünk a nemzetközi versenyekről.

Az európai kupasorozatok folytatása még inkább távolinak tűnik a jelenlegi helyzetben. Logikus felvetés, hogy Kínához hasonlóan az európai országok védeni fogják határaikat a járvány csillapodása után, megakadályozva a fertőzések újabb elterjedését. Az országokba való bejutás csak azután lenne lehetséges, miután minden beérkező koronavírus-tesztje negatív lett.

A jelenlegi helyzettel kapcsolatban az AS Real Madridnál dolgozó forrása úgy fogalmazott, „teljes kedvtelenség” jellemzi a csapaton belüli hangulatot, Zidane pedig jobb híján a következő szezont tervezi.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend