2020-04-01 08:51 ___Samy___ marca.com
Lucas Vázquez: “Remélem a Real Madridból vonulhatok vissza” Nyilatkozatok

A Real Madrid saját nevelésű szélsőjének nem titkolt vágya az, hogy a Real Madridból vonuljon vissza.

A 28 éves játékos sok kritikát kapott a saját szurkolóitól is az utóbbi időben, de mégis mindig fontos láncszeme tud maradni a csapatnak különböző edzők irányítása alatt, különösen Zidane kezei alatt.

“Gyönyörű volt”, válaszolta, mikor a Bleacher Report Kérdezz Felelek rovatában azt a kérdést kapta, hogy milyen volt az utánpótlásrészlegen keresztül ju.

“Voltak nehéz pillanatok is, de nagyszerű élmény volt a Real Madridon belül felnőni, és mindenekelőtt minden utánpótlás játékos álmát megvalósítani: az első csapatban játszani. Remélem a Real Madridból vonulhatok vissza.”

Lucas akkor nyerte el igazán a Real Madrid szurkolók szívét, mikor a 2016-os Bajnokok Ligája fináléban elsőként lépett oda elvégezni a büntetőt.

A büntető előtti pillanatok

“Azokban a pillanatokban, mikor odasétáltam a labdával a kezemben, csak arra gondoltam, hogy belövöm, belövöm az első büntetőt és hozzásegítem a csapatot a trófeához. Szerencsés vagyok, hogy bement.”

Utánpótlás játékosként egyértelmű volt számára, hogy melyik játékosra néz fel igazán.

“Luis Figót mondanám. A madridi játékán nőttem fel; az én posztomon játszott, így mindig figyelemmel kísértem, ahogy most is. Még mindig nézek róla videókat, hogy fejlesszem a játékomat.”

Mikor Cristiano Ronaldóról kérdezték, Lucas természetesen csak kedves szavakat tudott mondani korábbi csapattársáról.

“Ő egy hihetetlenül profi és a legtöbbet várta el magától és a csapattársaitól is. Így mindenkit arra ösztönzött, hogy a legjobbját nyújtsa. El kell fogadnod a döntéseit (a távozást), mindenkinek a saját útját kell járni.”

Aztán Sergio Ramossal kapcsolatban is ugyanezt tette.

“Sergio Ramos a legnagyobb kihívást jelentő játékos, akivel valaha is szembesültem. A versengő karaktere miatt, és, mert a világ legjobbja a posztján. Napi szinten is intenzív. Ő egy példa minden játékos számára és egy olyan kapitány, aki mindig megmutatja ezt.”

Gyakorlatilag a futball létezése óta kérdés az az emberek számára, hogy ki minden idők legjobb játékosa. Sokan úgy döntenek, hogy épp az aktuális a legjobb és Lucas sem gondolkodott másképp.

“Azt hiszem Messi vagy Cristiano. Mindketten hihetetlen játékosok, akik történelmet írnak. Sok-sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy két ilyen játékos láthassunk.”

Teljes menetrend